10:59 20.04.2018

У зоні АТО загинув український військовий, ще один поранений

2 хв читати
У зоні АТО загинув український військовий, ще один поранений

Незаконні збройні формування вісім разів обстріляли позиції сил АТО на сході України від початку доби у п'ятницю, внаслідок цього один український військовослужбовець загинув, іще один дістав поранень, повідомляє прес-центр штабу АТО.

"На жаль, унаслідок ворожого вогню один український військовий загинув. Ще один наш захисник отримав поранення. Йому надано необхідну медичну допомогу", - повідомляється у зведенні, розміщеному на сторінці прес-центру в соцмережі Facebook.

На сторінці Луганської обладміністрації уточнюється, що трагедія сталася біля с. Кримське Новоайдарського району.

"Ворожий обстріл позицій українських захисників біля Кримського забрав життя нашого земляка з Лисичанська. Ще один військовослужбовець дістав поранення. Щиро співчуваю рідним і близьким загиблого", - зазначив керівник Луганської обладміністрації Юрій Гарбуз.

За його словами, поранений військовий наразі перебуває в 59-му військовому мобільному госпіталі.

Прес-секретар Міністерства оборони України з питань АТО Дмитро Гуцуляк уточнив, що загиблий військовослужбовець був 1981 р. н., він висловив співчуття рідним і близьким загиблого.

За словами Д.Гуцуляка, стан пораненого в ніч на п'ятницю військовослужбовця залишається важким. Із двох військових, які отримали в зоні АТО поранення в четвер, 19 квітня, стан одного також важкий, іншого - задовільний.

Він також розповів, що вночі у п'ятницю ситуація в зоні АТО загострилася, всі вісім обстрілів відбулися до 9:00.

За даними Луганської обладміністрації, протягом минулої доби та після півночі бойовики тричі порушували режим тиші вздовж лінії розмежування. Зокрема, в напрямку смт Станиця Луганська і с. Артема двічі вівся обстріл із протитанкових і підствольних гранатометів. По позиціях сил АТО біля м. Попасної застосовувалася 122-міліметрові гармати. "Українські військові вогонь у відповідь не відкривали", - розповіли в обладміністрації.

За даними штабу АТО, під час обстрілів на донецькому напрямку бойовики вкотре застосували озброєння, заборонене Мінськими угодами. Позиції сил АТО біля с. Лебединського Волноваського району були обстріляні з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град". "Обстріл почався близько шостої години ранку та тривав понад годину. За цей час окупанти випустили по українських позиціях 40 реактивних снарядів... Також заборонене озброєння противник сьогодні застосував у районі Широкиного й Попасної, де здійснив обстріл зі 122-міліметрових артилерійських систем. Міномети калібру 120 мм ворог застосував по захисниках Новотроїцького, Водяного та Широкиного", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА