11:31 20.04.2018

Кабмін вивчить ситуацію з двома членами команди сейнера "Норд", яким вдалося залишити Україну

3 хв читати
Кабмін вивчить ситуацію з двома членами команди сейнера "Норд", яким вдалося залишити Україну

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що в Кабінеті Міністрів України вивчать ситуацію з двома громадянами України, членами команди сейнера "Норд", які обманним шляхом виїхали з України до Білорусі.

"Ми детально вивчимо та поінформуємо вас, що сталося, і поінформуємо вас із погодинними діями силових структур", - сказав В.Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді, відповідаючи на запитання депутата про ситуацію та дії правоохоронних органів.

Як повідомлялося, 19 квітня Державна прикордонна служба України повідомила, що близько 6:00 четверга двоє громадян України, члени команди сейнера "Норд", обманним шляхом виїхали з України до Білорусі, надавши на паспортному контролі документи громадян РФ, видані в генконсульстві РФ в м. Харкові.

Команда судна "Норд" увечері 7 квітня невдало спробувала залишити територію України через автомобільний пункт пропуску "Гоптівка" (Харківська обл.) "Вивезти команду за межі України намагалися представники Генерального консульства РФ під прикриттям свого імунітету", - повідомляла Державна прикордонна служба.

За її даними, було з’ясовано, що власниками документів є члени команди судна "Норд", затриманого в Азовському морі, й особи - громадяни України, тобто на паспортний контроль вони пред'явили документи, які не дають права для перетину кордону.

За спробу порушення держкордону стосовно осіб складено протоколи за ч.1 ст.204-1 КУпАП (перетинання або спроба перетину держкордону України в будь-який спосіб поза пунктами пропуску через держкордон або в пунктах пропуску через держкордон України без відповідних документів або з документами, що містять недостовірні відомості про особу, або без дозволу відповідних органів влади - передбачають накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на термін до 15 діб).

25 березня 2018 року Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" (прапор РФ, порт приписки - Керч) із 10 членами екіпажу на борту. Моряки перебували в порту Бердянська (Запорізька обл.). Їм було заборонено покидати судно до рішення суду.

Херсонський міський суд 6 квітня обрав капітану сейнера Володимиру Горбенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 31 травня з можливістю внесення 35,24 тис. грн застави (близько $1,3 тис.). Адвокати внесли гроші. Капітана відпустили. Іншим членам екіпажу ставили в провину ч. 2 ст. 204 КпАП України (незаконний перетин кордону), санкція - штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту. Того самого дня Приморський райсуд Маріуполя (Донецька обл.) постановив оштрафувати членів екіпажу риболовецького судна "Норд".

7 квітня стало відомо, що члени екіпажу судна "Норд" не повернулися на сейнер і розмістилися в готелі, 10 квітня вони з’явилися на допит в ГУ СБУ в Криму як свідки у справі стосовно капітана сейнера. 12 квітня адмінматеріали стосовно членів екіпажу "Норду" надійшли до Дергачівського райсуду Харківської області. Але під час підготовки до розгляду справи суддя встановив, що в них відсутні матеріали, необхідні для вирішення справи. З огляду на це постановою судді матеріали було повернено у відділ прикордоннслужби "Дергачі" для відповідного оформлення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА