12:16 20.04.2018

ГПУ незабаром отримає від Кіпру порцію матеріалів в рамках справ екс-чиновників

2 хв читати
ГПУ незабаром отримає від Кіпру порцію матеріалів в рамках справ екс-чиновників

Генеральна прокуратура України найближчим часом отримає від Кіпру певні матеріали міжнародно-правової допомоги у рамках кримінальних проваджень стосовно колишніх високопоставлених чиновників, повідомив заступник генпрокурора Євген Єнін.

"З міністром юстиції та генеральним прокурором Кіпру. Невдовзі Генпрокуратура України отримає від Кіпру чергову порцію матеріалів міжнародно-правової допомоги в рамках проваджень щодо колишніх високопоставлених чиновників та їхніх "гаманців", - написав Є.Єнін на сторінці у Facebook у п'ятницю.

Він проілюстрував своє повідомлення фотографіями зустрічей з міністром юстиції та генпрокурором Кіпру.

За інформацією департаменту міжнародно-правової співпраці Генпрокуратури, питання розслідування економічних злочинів обговорювалися 19-20 квітня у рамках робочого візиту Є.Єніна та заступника генпрокурора України Анжели Стрижевської до Нікосії (Кіпр). Делегація Генпрокуратури провела зустрічі з генпрокурором Республіки Кіпр Костасом Клерідісом та міністром юстиції і громадського правопорядку Іонасом Ніколау.

"Під час зустрічі було наголошено, що забезпечення ефективного міжнародно-правового співробітництва з кіпрською юрисдикцією є одним із ключових завдань міжнародного напряму діяльності Генеральної прокуратури України, адже саме зареєстровані на Кіпрі компанії досить часто використовуються українськими посадовцями та їхнім оточенням для вчинення корупційних злочинів і відмивання коштів", - йдеться в повідомленні.

За результатами візиту вироблено спільне бачення протидії злочинним схемам, в яких використовуються кіпрські компанії і підставні особи, у тому числі шляхом оперативного обміну інформацією та проведення спільних розслідувань у рамках інструментів міжнародно-правової співпраці, зазначили в департаменті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА