12:27 20.04.2018

Онищенко готовий надати НАБУ для експертизи оригінал запису розмови нібито з Порошенком

2 хв читати
Онищенко готовий надати НАБУ для експертизи оригінал запису розмови нібито з Порошенком

Народний депутат України Олександр Онищенко, який перебуває в розшуку, заявив про готовність надати антикорупційним органам для експертизи оригінал запису розмови, як він стверджує, із президентом України Петром Порошенком.

"Я прошу. Беріть плівку на експертизу. Більше того, хочу заявити, що готовий надати НАБУ, або хто там сміливий, оригінал запису для експертизи. І пристрій, що хочете", - написав О.Онищенко на сторінці у Facebook у п'ятницю.

Він наголосив, що "відкритий" до співпраці "щодо делікатної теми". "Я відкритий і зацікавлений. Сподіваюся, і вони теж", - додав нардеп.

18 квітня О.Онищенко оприлюднив частину запису розмови, як він стверджує, за участю П.Порошенка. В розмові йшлося про екс-міністра екології та природних ресурсів Миколу Злочевського та його пропозицію щодо укладення контрактів із "Нафтогазом" та іншими держкомпаніями з тим, щоб "поділитися із Порошенком часткою".

В Адміністрації президента та фракції "Блок Петра Порошенка" назвали ці записи фейком.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що маніпуляції О.Онищенка не допоможуть йому уникнути покарання.

У Національному антикорупційному бюро заявили, що готові вивчити записи розмови О.Онищенка з нібито П.Порошенком за умови отримання оригіналів записів.

"Національне бюро неодноразово пропонувало Олександру Онищенку, зокрема й у публічній площині, передати оригінали плівок. Зокрема, під час опитування детективи Бюро проводили в рамках розслідування так званої газової схеми у форматі відео-конференції в грудні 2016 року. НАБУ цих записів так і не отримало", - повідомляла прес-служба НАБУ.

Правоохоронні органи України підозрюють О.Онищенка в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", внаслідок якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. В СБУ заявили також про початок досудового слідства стосовно О.Онищенка за ознаками державної зради.

Верховна Рада 5 липня 2016 року дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання й арешт. Однак напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко виїхав із території держави.

Його оголосили в національний розшук 8 серпня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА