14:50 20.04.2018

Суд продовжить розглядати позов Саакашвілі до Порошенка щодо позбавлення громадянства

2 хв читати
Суд продовжить розглядати позов Саакашвілі до Порошенка щодо позбавлення громадянства

Касаційний адміністративний суд Верховного суду України 11 травня продовжить розглядати позов екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі про незаконність указу президента України Петра Порошенка про позбавлення його, М.Саакашвілі, громадянства України.

На засіданні в п'ятницю в суді були заслухані як свідки троє співробітників різних підрозділів Державної міграційної служби України, яких викликали за клопотанням адвокатів М.Саакашвілі.

Адвокат Руслан Чорнолуцький розповів агентству "Інтерфакс-Україна", що ці свідки не змогли відповісти на більшу частину запитань, "плавали і затиналися" у своїх свідченнях.

Адвокат клопотав перед судом про виклик на допит як свідка глави Державної міграційної служби України Максима Соколюка, який давав резолюцію своїм підлеглим готувати документи про позбавлення М.Саакашвілі громадянства України.

"Ми хочемо дізнатися у нього, чому вся ця процедура була проведена в дуже стислі терміни. Хочемо дізнатися, на підставі чого глава ДМС вирішив, що М.Саакашвілі надав неправдиву інформацію про відкриті стосовно нього у Грузії кримінальні справи", - зазначив Р. Чорнолуцький.

Як повідомлялося, в липні 2017 року президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив М.Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував у США.

10 вересня 2017 року М.Саакашвілі перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прибічників, що супроводжувалося протистоянням із прикордонниками і правоохоронцями. 22 вересня 2017 року Мостиський районний суд Львівської області визнав М.Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України.

3 січня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва відмовив М.Саакашвілі в позові до управління ДМС у Київській області через відмову в наданні йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту.

5 лютого Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив це рішення, але 6 лютого захист М.Саакашвілі подав касацію на рішення КААС до Касаційного адміністративного суду. Адвокат Р.Чорнолуцький наголошував, що до завершення всіх судових процесів щодо статусу М.Саакашвілі у влади немає жодних підстав для екстрадиції або видворення його з України.

12 лютого М.Саакашвілі було затримано в ресторані "Сулугуні" в центрі Києва неподалік від офісу його партії "Рух нових сил", після чого доправлено до аеропорту "Бориспіль" і відправлено на літаку до Польщі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА