16:16 20.04.2018

МКМТ відмовив "Укртатнафті" у проведенні спецрозслідування щодо імпорту нафтопродуктів

2 хв читати
МКМТ відмовив "Укртатнафті" у проведенні спецрозслідування щодо імпорту нафтопродуктів

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) відмовила ПАТ "Укртатнафта" у проведенні спецрозслідування щодо імпорту нафтопродуктів, повідомляється на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Відповідне рішення МКМТ прийняла на засіданні 20 квітня.

"З урахуванням відсутності різкого і непередбаченого зростання імпорту МКМТ прийняла рішення про недоцільність початку спеціального розслідування. Водночас МКМТ дослухалася до думки громадськості про те, що впровадження бар'єрів на імпорт може призвести до дестабілізації ринку моторних палив, виникнення дефіциту і різкого зростання цін як на паливо, так і на інші споживчі товари", - йдеться в повідомленні на сайті МЕРТ.

Як повідомлялося, "Укртатнафта" звернулася до МЕРТ із проханням ввести квоти на імпорт бензинів і дизельного палива (ДП) з 1 травня 2018 року.

Зокрема, імпорт з РФ і Білорусі (які "Укртатнафта" розглядає як єдине джерело) компанія пропонувала обмежити з 1 травня на рівні 50% українського ринку (90 тис. тонн бензинів, 250 тис. тонн дизпалива на місяць), з інших країн - 30% українського ринку (55 тис. тонн бензинів, 150 тис. тонн дизпалива в місяць).

З 1 липня 2018 року квоту для РФ і Білорусі "Укртатнафта" вважала за необхідне знизити до 40% (75 тис. тонн бензинів, 200 тис. тонн дизпалива на місяць), з 1 жовтня 2018 року - до 30% (55 тис. тонн бензинів , 150 тис. тонн дизпалива на місяць).

На обсяг, що поставляється понад квоти, "Укртатнафта" запропонувала ввести мито на рівні 29,3% вартості для бензинів, 30,7% - для ДТ.

На думку "Укртатнафти", введення квот надасть можливість подолати залежність України від поставок з РФ, підвищити завантаження вітчизняних нафтопереробних заводів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА