16:32 20.04.2018

Трамп не хоче миритися зі "штучним завищенням цін" на нафту

2 хв читати
Трамп не хоче миритися зі "штучним завищенням цін" на нафту

Президент США Дональд Трамп оперативно відреагував на завершення засідання моніторингового комітету ОПЕК і низки країн не-ОПЕК щодо скорочення нафтовидобутку, написавши в Twitter, що не має наміру миритися зі "штучним завищенням цін" на нафту.

"Схоже, ОПЕК взялася за старе. З урахуванням рекордних обсягів Нафти (так в оригіналі - ІФ) скрізь, зокрема й дощенту завантажені судна на морі. Нафтові ціни штучно завищені і дуже сильно! Погано та неприйнятно!" - йдеться в повідомленні Д. Трампа.

Цю заяву президент зробив на тлі зустрічі міністрів країн ОПЕК і не-ОПЕК, що беруть участь в угоді із обмеження видобутку нафти, на якій розглядалися питання поточного стану ринку нафти і плани із її подальшої реалізації. Увесь квітень ціни на нафту здіймалися вгору, і в підсумку вони оновили максимальні позначки з кінця 2014 року, досягнувши рівня в $74 за барель Brent.

Міністри країн ОПЕК солідарно висловили свою незгоду з заявою Д. Трампа. За словами міністра нафти ОАЕ Сухейль аль-Мазруі, на ціну нафти впливають багато факторів, не лише попит і пропозиція. "Ми поки що бачимо перевищення пропозиції, але є фактори, які ми не можемо контролювати, як наприклад, геополітика", - сказав він журналістам.

"Немає такої речі, як штучні ціни на нафту. Ціни визначає ринок", - поправив Д. Трампа міністр енергетики Саудівської Аравії Халід Аль Фаліх.

"Нафтогазова промисловість США виграє від зусиль ОПЕК", - додав генеральний секретар картелю Мохаммед Баркіндо.

Тим часом, нафта перейшла від зростання до зниження на заявах Д. Трампа. До 14:40 мск котирування Brent з поставкою в червні опустилася на 0,6%, до $73,33 за барель, а травневого ф'ючерсу на WTI - на 0,6%, до $ 67,89. До твітів американського президента нафта дорожчала на 03-04%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА