16:39 20.04.2018

Україна в 2017 році піднялася на 19 позицій в Індексі громадянства

2 хв читати
Україна в 2017 році піднялася на 19 позицій в Індексі громадянства

Україна за рік піднялася з 99-го на 80-те місце в Індексі громадянств світу (The Henley&Partners - Kochenov Quality of Nationality Index, QNI), потрапивши до трійки країн із найпомітнішим зростанням цінності громадянства, йдеться в повідомленні Henley&Partners у п'ятницю.

"У 2017 році українське громадянство отримало (рейтинг) 36,1%, що на 6,4 процентного пункту вище, ніж у торішньому рейтингу. Головна причина такого зростання - запровадження безвізового режиму з країнами Шенгенської зони... кількість країн із безвізовим в'їздом для українців за рік збільшилася з 81 до 115 країн", - зазначили дослідники.

Вони стверджують, що Україна могла б займати ще виші позиції в рейтингу, коли б не геополітичні питання та збройний конфлікт, і нагадують, що позиція країни в Індексі п'ять років тому була кращою, ніж зараз: 74-те місце в 2013 році і 78-ме місце в 2014 році.

Із 209 оцінених країн у 2017 році вперше за останні п'ять років перше місце дісталося Франції - 81,7%. Німеччина - лідер торішніх рейтингів - опустилася на друге місце з 81,6%.

Країни в першій десятці індексу практично не змінилися: Ісландія, Данія, Нідерланди, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Італія, Ірландія, Швейцарія, Австрія. Єдина зміна - Ірландія замінила в десятці лідерів Іспанію, яка перемістилася на 11-те місце. Замикають список Афганістан (14,6%) та Сомалі (13,4%).

Раніше в лютому цього року The Henley&Partners поліпшила позиції України в рейтингу Henley Passport Index одразу на 16 позицій, що стало найкращим результатом за динамікою серед усіх оцінюваних країн. Завдяки безвізу з ЄС Україна піднялася на 42-ге місце: з її паспортом можна без віз відвідати 118 країн.

Лідером Henley Passport Index є Японія та Сінгапур (180 країн без віз), за якими йде Німеччина (179), а потім одразу 7 країн: Південна Корея, Іспанія, Данія, Фінляндія, Швеція, Франція, Італія (178).

Компанія Henley&Partners планує місця проживання для заможних людей та їхніх сімей, працюючи більш ніж у 30 офісах у всьому світі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА