18:50 20.04.2018

ГПУ оцінить розкрадання держкоштів під час будівництва та ремонту доріг

2 хв читати
ГПУ оцінить розкрадання держкоштів під час будівництва та ремонту доріг

Генеральна прокуратура України перевірить ефективність використання бюджетних коштів під час будівництва та ремонту автомобільних доріг України.

"Одне із завдань прокуратури на найближчий час - оцінити розкрадання державних коштів під час будівництва та ремонту доріг державного та комунального значення", - повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області в п'ятницю, посилаючись на слова генпрокурора Юрія Луценка під час спілкування з журналістами в Одесі.

За інформацією прес-служби, прокуратура Одеської області у рамках розслідування кримінального провадження перевіряє законність використання державних коштів під час проведення ремонту автодороги "Кучурган"-Біляївка-Маяки-Овідіополь.

Під час розслідування встановлено, що за результатами відкритих торгів Служба автомобільних доріг в Одеській області в 2015 році уклала договір із підприємством на виконання поточного ремонту дороги вартістю 19,5 млн грн. Згідно з умовами договору підрядник гарантував якість ремонту та чітко визначив гарантійні терміни використання. Але через рік Служба автомобільних доріг знову оголосила конкурс на розробку документації для поточного ремонту цієї ж дороги. У 2017 році за результатами аукціону Служба автодоріг уклала договір із підприємством щодо поточного ремонту на суму понад 120 млн грн.

Обвинувальний акт стосовно посадових осіб будівельної фірми, за інформацією прокуратури, перебуває в суді, підрядник, який здійснював ремонт у 2015 році та гарантував його якість, також фігурує в кримінальному провадженні.

"Завдання прокурорів - встановити міру відповідальності тих, хто нібито будував дорогу, неякісно виконавши роботу, розкрадаючи виділені кошти, тих, хто підписував акт про прийняття в експлуатацію дороги, тих, хто здійснював технічний нагляд і, закривши очі, можливо, небезкорисливо підписував акти, визначити кваліфікацію їхніх дій і відправити справу до суду", - наводить слова Ю.Луценка прес-служба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За уточненою інформацією, дитина в Синельниковому, яку вважали загиблою, перебуває у важкому стані в лікарні - ОВА

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА