06:54 21.04.2018

У США і Європі оголосили про термінові перевірки двигунів Boeing-737

2 хв читати
У США і Європі оголосили про термінові перевірки двигунів Boeing-737

Авіаційна влада США і Європи розпорядилася провести термінові перевірки двигунів Boeing 737 після інциденту з літаком компанії Southwest Airlines. Під час польоту у лайнера вибухнув двигун

Федеральне управління цивільної авіації США (FFA) в п'ятницю ввечері, 20 квітня, випустило розпорядження про термінову перевірку двигунів Boeing-737. Заяву про це опубліковано на сайті регулятора.

"Вимога про перевірку стосується двигунів модифікації CFM56-7B, які пройшли більш ніж 30 тис. циклів з нового стану (цикл включає в себе один зліт і посадку). Перевірка повинна бути проведена протягом 20 днів", - йдеться в повідомленні. У ньому також уточнюється, що перевірки торкнуться 352 двигуна в США і 681 двигун по всьому світу.

Аналогічну заяву зробило і Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA). Там також підкреслили, що перевірки торкнуться двигунів CFM56-7B.

Скоординована 20-денна міра частково усуває прогалини в попередній реакції авіаційних регуляторів, яка послідувала услід за аварією 2016 року, пояснив Reuters співрозмовник, знайомий з обговореннями питання і опублікованими розпорядженнями. Йдеться про інцидент, коли літак Southwest Airlines здійснив аварійну посадку в Пенсакола, штат Флорида, після того, як лопата вентилятора відокремилася від двигуна і уламки пробили обшивку літака трохи вище лівого крила. Після того інциденту EASA відвела авіакомпанії дев'ять місяців на перевірку, авіаційна влада США тоді не виносила рішення про перевірки.

У минулий вівторок літак Boeing 737-700 авіакомпанії Southwest Airlines, що летів за маршрутом Нью-Йорк - Даллас, здійснив екстрену посадку в аеропорту Філадельфії. Під час польоту лайнера стався вибух двигуна. Уламки вибили ілюмінатор, в результаті сталася розгерметизація салону. Одну з пасажирок затягнуло в ілюмінатор, проте її вдалося затягнути назад до літака. Внаслідок інциденту загинула одна людина, ще семеро постраждали.

Загибель пасажира стала першою на борту пасажирського літака американських авіакомпаній з 2009 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА