13:46 21.04.2018

Понад 2,5 тис. цивільних загинули з початку військових дій на Донбасі

2 хв читати
Понад 2,5 тис. цивільних загинули з початку військових дій на Донбасі

З початку військових дій на Донбасі було вбито понад 2,5 тис. цивільних осіб, і понад 9 тис. дістали поранень, повідомив координатор системи ООН в Україні Ніл Вокер у своїй доповіді державам-членам ООН у Нью-Йорку.

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті управління ООН з координації гуманітарних питань, Н.Волкер наголосив, що з початку конфлікту на Донбасі близько 4,4 млн людей опинилися у важкій гуманітарній ситуації, а 3,4 млн з них гостро потребують гуманітарної допомоги і захисту. Жителі районів, розташованих уздовж "лінії розмежування", регулярно піддаються обстрілу, і в такій обстановці люди живуть вже понад чотири роки.

"Понад 2 тис. 540 цивільних осіб були вбиті і більше ніж 9 тис. дістали поранень з початку військових дій чотири роки тому", – йдеться в інформації ООН.

За словами Н.Волкера, у 2017 році на сході України щомісяця реєстрували щонайменше 40 тис. випадків порушень режиму припинення вогню. Життєво важлива громадянська інфраструктура серйозно постраждала через систематичне недотримання перемир'я.

"У східній Україні на карту поставлено водопостачання понад 345 тис. цивільних осіб. Минулого року понад 130 інцидентів зачепили критичну водну інфраструктуру", – поінформував М.Вокер.

За інформацією ООН, понад 600 тис. осіб, зокрема 100 тис. дітей, страждають від військових зіткнень уздовж 457-кілометрової "лінії розмежування". Щомісяця понад 1 млн людей змушені перетинати "сіру зону" через контрольно-пропускні пункти в'їзду/виїзду.

Н.Вокер також відзначив надзвичайно гостру мінну небезпеку в регіоні. Так, за його словами, тільки минулого року на мінах та інших боєприпасах підірвалися 235 цивільних осіб.

Координатор системи ООН в Україні нагадав, що на надання гуманітарної допомоги жителям України ООН запросила на 2018 рік 187 млн дол., щоб надати допомогу і захист 2,3 млн осіб із найбільш вразливих верств населення. Однак поки що зазначену суму зібрати не вдалося. Н.Вокер закликав держави-члени проявити солідарність з людьми, яких зачепив конфлікт в Україні, і терміново допомогти заповнити цей 97-відсотковий дефіцит у фінансуванні.

"Нестача коштів на проекти в Україні призвела до того, що ООН вперше в своїй практиці під час визначення пріоритетів доводиться враховувати гендерні та вікові чинники", – йдеться в інформації ООН.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА