20:53 21.04.2018

Відомство ФРН у справах біженців у 2017 році звільнило 30 перекладачів

2 хв читати
Відомство ФРН у справах біженців у 2017 році звільнило 30 перекладачів

У корупційному скандалі, який розпочався навколо Федерального відомства з міграції та справах біженців (BAMF), з'являються нові подробиці. У 2017 році відомство припинило роботу з 30 перекладачами "в зв'язку з порушенням кодексу поведінки", повідомляє в суботу, 21 квітня, газета Bild з посиланням на наявну в її розпорядженні відповідь МВС ФРН на запит фракції Лівої партії в Бундестазі.

У багатьох випадках контракти були розірвані після "багатьох повторюваних порушень", цитує видання документ. Крім того, в 2017 і 2018 роках в цілому 2100 перекладачів були відсторонені від подальшого виконання завдань для відомства, перш за все через недостатній професіоналізм, пише далі газета.

Тим часом, парламентський статс-секретар у міністерстві внутрішніх справ ФРН Гюнтер Крінгс (Günter Krings) повідомив про перегляд процедури прийняття рішень за клопотаннями про притулок. За його словами, вже були прийняті "дуже дієві заходи проти маніпуляцій", зокрема, запроваджено принцип чотирьох очей. "Однак даний випадок, безумовно, стане приводом для дуже швидкого ґрунтовного і критичного вивчення процедури прийняття рішень за заявами про надання притулку", - заявив він в інтерв'ю газеті Rheinische Post, опублікованому 21 квітня.

Напередодні стало відомо про розслідування щодо керівної співробітниці відділення BAMF у Бремені, яка підозрюється у видачі приблизно двох тисяч неправомірних позитивних рішень за клопотаннями про надання притулку мігрантам. Про розслідування спочатку повідомили телерадіокомпанії NDR і Radio Bremen, а також газета Süddeutsche Zeitung, потім цей факт підтвердило МВС Німеччини і федеральний уряд.

За даними ЗМІ, поряд з главою бременського відділення BAMF під підозрою опинилися три адвоката і один перекладач, у їх квартирах і офісах вже відбулися обшуки. Лише 98 фігуруючих у розслідуванні мігрантів були зареєстровані в Бремені, більшість інших - в сусідній Нижній Саксонії і в Північному Рейні - Вестфалії, пише Süddeutsche Zeitung. За даними бременської прокуратури, в більшості випадків йшлося про езідів.

Претендентів на отримання статусу біженця привозили до Бремена з інших федеральних земель на автобусах, організацією цих поїздок займався адвокат з Хільдесхайма. При цьому поки незрозуміло, чи отримувала чиновниця грошові платежі в обмін на позитивні рішення за клопотаннями про надання притулку, однак є дані про те, що вона приймала, зокрема, запрошення до ресторану.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА