08:31 22.04.2018

Ердоган заявив про загрозу з боку США

2 хв читати
Ердоган заявив про загрозу з боку США

Загроза Туреччині виходить від її стратегічних партнерів, в першу чергу, США, заявив президент країни Реджеп Таїп Ердоган в інтерв'ю турецькому каналу NTV.

Глава держави зазначив, що понад 900 км турецько-сирійського кордону, з іншого боку якого панують підтримувані США курдські загони сирійських демократичних сил (СДС), є проблемою для Туреччини. Він підкреслив, що раніше американська підтримка курдів аргументувалася їх боротьбою з угрупованням "Ісламська держава", "і ми ковтали це", але тепер вони "витіснені з півночі Сирії". Говорячи про постачання зброї і тих, проти кого вона може бути направлена в найближчому майбутньому, він назвав, "в другу чергу, Іран, в третю - Росію, адже у них є п'ять баз тут, але першорядна мета - це ми".

"Хіба ми з США не союзники по НАТО? Але з тих пір як ми є стратегічним союзником, ми не можемо купувати зброю у США за свої ж гроші, проте, на жаль, американці і сили коаліції, яку вони очолюють, передають цю зброю безкоштовно терористичним організаціям (сирійських курдів). Таким чином, загроза виходить він наших стратегічних партнерів", - поскаржився Ердоган.

Президент також розповів про внесок Туреччини в боротьбу з тероризмом під час операцій "Щит Євфрату" в 2017 році, коли опозиційні угруповання звільнили від ІД північні райони Сирії, зокрема, міста Аль-Баб і Джарабулус. Заняття цих пунктів тоді припинило з'єднання курдів так званої Рожави і кантону Афрін. До березня 2018 року в рамах операції "Оливкова гілка" протурецькі бойовики витіснили сили СДС з більшої частини Афріна і окупували його. Напередодні цієї операції Анкара заявляла Вашингтону протест у відповідь на його намір сформувати з загонів СДС так звані Сили охорони кордону Сирії. Згодом Пентагон спростував подібні плани.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА