19:36 22.04.2018

Вселенський Патріархат починає процедури, необхідні для надання автокефалії Українській Православній Церкві

2 хв читати
Вселенський Патріархат починає процедури, необхідні для надання автокефалії Українській Православній Церкві

Святий і Священний Синод Вселенського Патріархату (в Константинополі) прийняв до розгляду звернення від президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православній Церкві в Україні, прийнято рішення про початок процедур, необхідних для надання автокефалії Українській Православній Церкві, повідомили в адміністрації президента України.

"Святий і Священний Синод Вселенського Патріархату прийняв до розгляду звернення від президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православній Церкві в Україні, Постанову ВР на його (Звернення) підтримку, а також відповідні звернення ієрархів українських православних церков. Також Синодом Вселенського Патріархату прийнято рішення про початок процедур, необхідних для надання автокефалії Православній Церкві в Україні. зокрема, будуть відповідно проінформовані інші помісні православні церкви", - повідомляється на офіційному сайті глави держави в неділю ввечері.

В адміністрації відзначено, що за дорученням президента Петра Порошенка заступник глави Адміністрації президента України Ростислав Павленко 20 квітня відвідав Стамбул і передав Його Святості Вселенському Патріарху Варфоломію звернення лідера України щодо надання Томосу про автокефалію Православній Церкві в Україні.

Крім того, він також передав Вселенському Патріарху постанову Верховної Ради України про підтримку цього Звернення президента України.

"Вселенському Патріарху Варфоломію були передані також звернення від ієрархів Українських Православних Церков щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, 17 квітня 2018 року президент П.Порошенко повідомив про свій намір звернутися до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія з закликом видати Томос про єдину помісну Православну Церкву в Україні, і закликав Верховну Раду в найкоротші терміни підтримати його ініціативу. За його словами, якщо буде відповідне рішення Верховної Ради, звернення президента і звернення церковних ієрархів, цей заклик буде переданий Вселенському патріарху.

19 квітня народні депутати України 268 голосами підтримали звернення президента України до Вселенського патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА