10:58 23.04.2018

Міноборони вже підготувало органи військового управління, які будуть виконувати завдання на Донбасі після завершення АТО - Полторак

2 хв читати
Міноборони вже підготувало органи військового управління, які будуть виконувати завдання на Донбасі після завершення АТО - Полторак

 Міністр оборони України Степан Полторак підтвердив, що наприкінці квітня завершиться антитерористична операція на Донбасі й почнеться новий формат під керівництвом Об'єднаних сил, вже здійснюється передислокація органів військового управління.

"30 квітня ми завершуємо проведення АТО і переходимо до проведення операції Об'єднаними силами на чолі з командувачем і Об'єднаним штабом", - сказав міністр в інтерв'ю "BBC News Україна".

За його словами, Міноборони вже підготувало "органи військового управління, які будуть виконувати завдання в Донецькій і Луганській областях".

"Були проведені навчання і буквально під час розмови з вами (інтерв'ю відбулося 21 квітня - Ред.) здійснюється передислокація органів військового управління, заміна частин і підрозділів, реструктуризація військових частин і їх заміна", - сказав С.Полторак.

Він нагадав, що новою операцією керуватиме командувач Об'єднаних сил, Сергій Наєв.

За словами С.Полторака, командувач Об'єднаних сил буде керувати підготовкою і керівництвом усіх сил оборони - не тільки Збройних сил України, а й СБУ, поліції, Нацгвардії, прикордонників. Основне його завдання - "звільнити територію від окупантів і захистити територіальну цілісність України".

На питання про чисельність українських сил на Донбасі, міністр відповів, що "все буде залежати від обстановки".

"Якщо на першому етапі це буде операція із стабілізації ситуації, то, на мою думку, буде достатньо і кількості, яка сьогодні є. Якщо буде ситуація ускладнюватися або буде прийнято рішення про звільнення території - тоді, звичайно, і кількість особового складу необхідно буде збільшувати ", - сказав С.Полторак.

Також він розповів, як зміниться життя цивільних в зоні конфлікту. "Вони будуть чітко розуміти, від кого залежать рішення, вони будуть чітко розуміти, що вертикаль управління цими територіями і, я думаю, що життя для цих людей буде легше", - підкреслив міністр

Як повідомлялося, 13 квітня президент України Петро Порошенко анонсував зміну антитерористичної операції на сході України в операцію Об'єднаних сил 30 квітня поточного року.

"Я думаю, що ні через місяць усе має змінитися - розкрию таємницю - 30 квітня", - сказав П.Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам в п'ятницю, відповідаючи на питання, коли саме буде переформатовано АТО в операцію Об'єднаних сил.

"Думаю, що на сьогодні це кардинально змінює операцію управління військовою структурою. Антитерористична операція знаходиться під керівництвом Служби безпеки України", - додав глава держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА