15:33 23.04.2018

У Дніпрі та області оголошено штормове попередження - ДСНС

2 хв читати
У Дніпрі та області оголошено штормове попередження - ДСНС

 Дніпропетровський регіональний центр із гідрометеорології на період з 23 по 24 квітня 2018 року оголосив штормове попередження, повідомляє прес-служба обласного главку Держслужби України з НС.

За даними синоптиків, 23 квітня вдень збережеться надзвичайна (5-го класу) пожежна небезпека й очікуються пориви північно-західного вітру 15-20 м/с. Температура повітря в області вночі 4-9°, вдень 14-19°, у Дніпрі вночі 4-6°, удень 14-16°.

24 квітня в області буде хмарно з проясненнями. Вночі без опадів, удень короткочасний дощ. Вітер південний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 1-6°, на ґрунті й подекуди в повітрі заморозки до 5°, вдень 14-16°.

25 квітня очікується мінлива хмарність. Уночі місцями невеликий короткочасний дощ, удень без опадів. Вітер північно-західний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 6-11°, удень 17-22°.

Начальник Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області Андрій Кульбач звернувся до жителів області з закликом бути вкрай обережними під час відвідування лісів, посадок, місць відпочинку на берегах ставків.

"Адже найменша іскра з вихлопної труби автомобіля, незагашений недопалок, багаття, залишене без нагляду відпочивальників, можуть спричинити велике лихо. Вкрай небезпечно відвідувати хвойні насадження при класі пожежної небезпеки. Так само не можна випалювати траву, інші рослинні залишки та розкладати багаття в лісі. Категорично заборонено звалювати та спалювати сміття в лісових насадженнях і заїжджати на територію лісового фонду автомобілем", - зазначив під час брифінгу в понеділок А.Кульбач.

За його словами, від початку 2018 року в екосистемах області виникли 367 пожеж, під час яких вогонь знищив 251 га сухої рослинності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА