21:03 23.04.2018

Життю та здоров'ю дітей, які отруїлися в Севєродонецьку нічого не загрожує

2 хв читати
Життю та здоров'ю дітей, які отруїлися в Севєродонецьку нічого не загрожує

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявляє, що життю дітей, госпіталізованих 20 квітня з отруєнням різного ступеня тяжкості після їжі в одному із закладів громадського харчування в Севєродонецьку, наразі нічого не загрожує.

"Сьогодні провів координаційну нараду щодо ситуації з отруєнням у Севєродонецьку людей під час проведення Дитячого Хакатону, організованого Міжнародним благодійним фондом. Постраждали 17 людей, з них 14 дітей. Усім надано кваліфіковану медичну допомогу. Їхньому життю і здоров'ю, на щастя, нічого не загрожує", - написав Ю.Гарбуз на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

За його словами, на сьогодні ще немає кінцевих результатів експертиз, "але вже встановлені численні порушення санітарних правил і норм, реєстраційних вимог закладом, що забезпечувало харчування". "Я гарантую, що всі винні особи будуть суворо покарані", - написав глава обладміністрації.

Він також доручив посилити контроль над організацією харчування дітей в навчальних закладах області та в період літньої оздоровчої кампанії, й наголосив, що організатори заходів, де передбачається харчування людей, будуть зобов'язані отримувати дозвіл Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужби). "Наше спільне завдання - запобігти таким випадкам", - наголосив Ю.Гарбуз.

За словами голови обладміністрації, у Держпродспоживслужби наразі "зв'язані руки" мораторієм на проведення перевірок у період і на території проведення АТО. Ю.Гарбуз заявив про наміри домагатися скасування цього мораторію.

Як повідомлялося, 20 квітня в поліції повідомили про госпіталізацію до лікарень Севєродонецька і Лисичанська Луганської області 15 дітей віком від 10 до 12 років з отруєнням різного ступеня тяжкості. "Сьогодні діти з різних міст і районів області узяли участь у дитячому заході, під час якого вони вживали заздалегідь приготовані сніданки. Вже через кілька годин після їжі 15 з 22 дітей госпіталізували", - розповіла начальниця відділу зі зв'язків з громадськістю Головного управління Національної поліції України в Луганській області Тетяна Погукай.

У свою чергу Ю.Гарбуз повідомив, що двоє дітей перебувають у реанімації у важкому стані, стан решти він оцінив як середньої тяжкості.

Було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА