10:32 24.04.2018

Підстав для нової хвилі мобілізації в Україні немає - Полторак

2 хв читати
Підстав для нової хвилі мобілізації в Україні немає - Полторак

Міністр оборони України Степан Полторак заявляє про відсутність підстав для проведення мобілізації в Україні.

"Щодо чергової хвилі мобілізації, то у нас сьогодні такої потреби немає. Є кілька причин, і одна з них - це те, що нам вдалося провести серйозну роботу з резервом першої черги, тобто з людьми, які мають бойовий досвід", - сказав С.Полторак в інтерв'ю ВВС, опублікованому у вівторок.

За його словами, наразі резервісти вже приписані не лише до військкоматів, а й до військових частин. "Щорічно проводиться навчально-методичний збір, 2-3 тижні їх навчають у бригаді для проведення бойового злагодження. Ці люди готові протягом кількох днів стати до зброї - доукомплектувати підрозділи або сформувати нові частини і виконувати завдання. Ми ... чітко розуміємо, скільки у нас є людей і на що ми можемо розраховувати. Навчилися розраховувати і ризики за необхідності проведення мобілізації. Але ще раз хочу сказати, що такої необхідності я сьогодні не бачу", - зазначив міністр.

С.Полторак повідомив, що мінімальна зарплата військовослужбовця становить 7,5-7,8 тис. грн і зазначив, що "це невеликі кошти", з огляду на ризики "втратити життя і здоров'я в армії". При цьому він зазначив, що грошове забезпечення в зоні проведення АТО вдалося підвищити з 2,4 тис до 10 тис. грн на місяць. "Думаю, що головною причиною поповнення ЗСУ контрактниками є мотивація, патріотизм і відчуття відповідальності і необхідності виконати свій чоловічій обов'язок. На другому плані, звичайно, і грошове утримання", - сказав міністр.

На запитання про чисельність ЗС України, він сказав, що "зараз у підпорядкуванні Міноборони є 255 тисяч". "З них Збройні сили - 250 тис. і 5 тис. - Державна служба транспорту. Кілька днів тому підписав усі акти, і ми завершили прийом цієї служби до складу Міноборони", - сказав С.Полторак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА