11:07 24.04.2018

Мінінфраструктури України пропонує закрити річки для російських суден

2 хв читати
Мінінфраструктури України пропонує закрити річки для російських суден

Міністерство інфраструктури України ініціює звернення до РНБО про заборону входу російських суден у внутрішні водні шляхи України через високий рівень терористичних загроз, зазначається в повідомленні на сайті міністерства.

"Це неприпустимо, коли під час агресії з боку Російської Федерації річками України, де розташовані об'єкти критичної інфраструктури, ходять російські судна. Ми будемо ініціювати заборону ходу російських судів ріками України", - наголосив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

Він також наголосив на необхідності посилення взаємодії між Міністерством оборони, Міністерством закордонних справ, Державною прикордонною службою, Службою зовнішньої розвідки, а також представництвом президента в Криму з питань суднозаходів в закриті морські порти Криму і Севастополя, а також з питань заходів санкцій, пов'язаних з будівництвом моста через Керченську протоку.

"Нам необхідно максимально посилити заходи із виявлення несанкціонованих суднозаходів у закриті порти Криму та притягнення до відповідальності (за це - ІФ). Міністерство інфраструктури проведе аналіз суден - порушників за країнам-прапорам і судновласникам, з подальшим вжиттям заходів щодо таких порушників", - наголосив Ю.Лавренюк.

Він також заявив, що Мінінфраструктури передало Міністерству закордонних справ матеріали списку санкцій для подальшого додавання до міжнародного позову.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури України вносить до списку санкцій ті компанії, які працюють на об'єктах будівництва Керченського мосту в анексованому Криму.

У вересні 2017 року президент України Петро Порошенко віддав доручення направити до суду позов щодо Російської Федерації через будівництво Керченського моста в Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА