11:12 24.04.2018

Розенко про створення Міністерства у справах ветеранів: Питання вже дозріло і перезріло

2 хв читати

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко підкреслює актуальність питання створення Міністерства у справах ветеранів.

"Безумовно, питання створення Міністерства вже дозріло і перезріло. Але нам необхідно не допустити створення Міністерства у тому статусі, який має Державний комітет у справах ветеранів. Зміна вивіски малоефективна, нам необхідно створити Міністерство, щоб завести в нього функціонал з усіх відомств", - сказав він під час конференції "Світові практики інтеграції ветеранів в мирне життя" у вівторок в Києві.

П.Розенко нагадав, що на сьогодні держава встановила статуси і разові виплати учасникам бойових дій.

"Але на сьогодні картина взаємодії держави з учасниками бойових дій не ідеальна. Є безліч вирішених питань, зокрема взаємодії ветеранів та учасників АТО з місцевими органами влади. У нас, згідно із законодавством, ряд соціальних, побутових та інших програм покладено на місцеві органи влади" , - нагадав він.

Представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко підкреслила, що кожен учасник бойових дій потребує державної підтримки.

"340 тис. громадян, які після посттравматичного синдрому отримали гіпертрофоване почуття відповідальності в мирному житті, потребують допомоги. Держава, яку захистили наші чоловіки, має захистити їх від проблем, з якими вони залишилися наодинці", - підкреслила І.Луценко.

Як повідомлялося, 3 квітня заступник голови Держслужби у справах ветеранів В'ячеслав Марченко повідомив, що статус УБД отримали близько 329,5 тис. учасників антитерористичної операції на сході України.

"223 тис. - це співробітники Збройних сил України (68%), близько 33 тис. Це представники МВС (10%), Нацгвардія - 32 тис., Держприкордонслужба - 19 тис. Інші особи, які отримали статус УБД, це менш ніж 10 тис. осіб. Загальна кількість у Генпрокуратурі -295 осіб", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА