12:23 24.04.2018

Затриманій на Чонгарі українці, яка збирала в Криму підписи на підтримку Путіна, повідомлено про підозру в зраді

2 хв читати

Затриманій Службою безпеки України на пункті пропуску "Чонгар" у Херсонській області громадянці України, яка брала участь в організації незаконних виборів президента РФ на окупованому півострові, оголошено про підозру, повідомляється на сторінці Служби безпеки України в соцмережі Facebook.

"Слідчі Головного управління СБУ в АР Крим відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Зловмисниці оголошено про підозру у вчиненні злочину, вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою... Триває досудове слідство", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що жінка брала участь у діяльності молодіжної неурядової всеросійської громадської організації "Волонтери перемоги" на анексованому півострові, а також вдавалася до дій, спрямованих на зміцнення окупаційного режиму, зокрема організувала пункти збору підписів на підтримку виборів президента РФ, незаконно проведених на півострові 18 березня.

Оперативники спецслужби отримали інформацію, що жінка планує в'їхати на материкову частину України у приватних справах, після чого затримали її.

Як повідомлялося, про затримання на КПВВ "Чонгар" громадянки України днем раніше повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко. За його інформацією, затримана була "довіреною особою кандидата в президенти Російської Федерації Путіна В.В., незаконно організувала і проводила на тимчасово окупованій території АР Крим та Севастополя збір підписів на підтримку висування Путіна В.В. кандидатом на посаду президента Російської Федерації на виборах 2018 року".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА