13:37 24.04.2018

ДП "Антонов" покаже на авіасалоні Eurasia-2018 у Туреччині нові середні транспортні Ан-77 і Ан-178

3 хв читати
ДП "Антонов" покаже на авіасалоні Eurasia-2018 у Туреччині нові середні транспортні Ан-77 і Ан-178

ДП "Антонов" (Київ) представить нові середні транспортні Ан-77 і Ан-178 на міжнародному авіасалоні Eurasia-2018, який відбудеться 25-29 квітня в Анталії (Туреччина).

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок у прес-службі підприємства, нові українські транспортники, які прибули до Туреччини 22 квітня, візьмуть участь у програмі демонстраційних польотів виставки, а також будуть презентовані потенційним замовникам на статичній стоянці.

Як зазначили в прес-службі, в рамках участі в роботі Eurasia-2018 ДП "Антонов" планує проведення низки зустрічей і переговорів із представниками урядових структур, промислових підприємств і авіаперевізників Туреччини та інших країн з метою обговорення напрямів співпраці за програмами середнього транспортного Ан-178, сімейства регіональних пасажирських нового покоління Ан-148/Ан-158, перспективного військово-транспортного літака короткого зльоту та посадки Ан-77, безпілотних авіаційних комплексів.

"Усі ці програми планується розвивати й виконувати в рамках широкої міжнародної кооперації", - нагадали в ДП "Антонов".

Ан-178 створюється на заміну Ан-12, за оцінками фахівців, у низці регіонів також може стати сучасною заміною американському С-160. Літак має змінену форму фюзеляжу, рампу для навантаження і вивантаження габаритних вантажів і може перевозити до 18 тонн вантажу, зокрема великовантажні морські контейнери 1С. У виробничій кооперації за програмою Ан-178 задіяні близько 200 компаній із 15 країн. Сьогодні ДП "Антонов" просуває програму Ан-178, зокрема в країнах Близького Сходу та Середньої Азії: інтерес до нового українського транспортника вже підтвердили ОАЕ, КНР і Азербайджан.

За даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна" в галузі, наразі ДП "Антонов" також проводить переговори з європейськими країнами НАТО про спільний розвиток програми Ан-178.

Новий середній військово-транспортний Ан-77 є модифікацією військово-транспортного Ан-70 короткого зльоту та посадки максимальною вантажопідйомністю 47 тонн.

Під час міжнародної Dubai Airshow-2017 у листопаді минулого року ДП "Антонов" озвучило плани щодо модернізації Ан-70 у рамках міжнародної кооперації за участю Саудівської Аравії, ОАЕ і Туреччини. Заходи відпрацьовуваної програми модернізації передбачають, зокрема, оснащення транспортника новою авіонікою, а також забезпечення імпортозаміщення російських комплектуючих. У рамках модернізації також планується розширити характеристики літака за рахунок передових цифрових систем.

Водночас сьогодні Україна пропонує співробітництво за програмою Ан-77 також західним партнерам. За даними ДП "Антонов", одним із напрямів розвитку програми розглядається співпраця зі США: за оцінками української сторони, Ан-77 може зайняти нішу між С-130 із комерційним навантаженням до 21 тонн і С-17 - до 76 тонн.

Уніфікований під вимоги НАТО варіант Ан-70 максимальною вантажопідйомністю 47 тонн - Ан-7Х здобув високі оцінки фахівців і розглядався на певному етапі як базовий варіант нового європейського середнього транспортника. За своїми характеристиками Ан-70 перевершує наявні аналоги, зокрема європейський літак А400М, порівняно з яким у нього удвічі нижча вартість купівлі й експлуатації.

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків широкого призначення. За рішенням уряду з 2015 року ДП "Антонов" входить до держконцерну "Укроборонпром".

Міжнародна авіавиставка Eurasia в Анталії - щорічна міжнародна виставка інфраструктури цивільної авіації та аеропортів. За даними організаторів, у роботі Eurasia-2018 очікується участь представників із більше ніж 100 країн, а також цивільних і військових делегацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА