15:16 24.04.2018

В Україні стартував основний етап спільної спецоперації "Кордон-2018"

1 хв читати

Основний етап спільної спеціальної прикордонної операції "Кордон-2018" триватиме в Україні з 24 квітня до 30 листопада.

Як повідомляє у вівторок прес-служба Держприкордонслужби, окрім підлеглих органів і підрозділів українського прикордонного відомства, в операції візьмуть участь територіальні підрозділи взаємодіючих структур, радіотехнічні частини Повітряних сил ЗСУ, ресурси прикордонних відомств суміжних держав і міжнародних організацій, зокрема, Європейське агентство "FRONTEX", Місія ЄС EUBAM, INTERPOL, EUROPOL, аташе з правоохоронних питань та офіцери зв'язку дипустанов іноземних держав в Україні.

Операцію проводитимуть на всій території держави, вона сприятиме стабілізації обстановки не лише на держкордоні, а й в центральних регіонах країни, оскільки територіально охопить 15 прикордонних областей (окрім зони АТО) і Київ.

"Головною метою операції має бути зниження рівня протиправної діяльності на державному кордоні, у прикордонних районах і областях", - зазначила прес-служба.

Під час проведення операції передбачені раптові дії резервів Держприкордонслужби на найактивніших ділянках кордону і в пунктах пропуску, підвищення щільності охорони держкордону за рахунок залучення до служби курсантів Хмельницької національної академії Держприкордонслужби України та застосування спільних міжвідомчих груп на шляхах руху правопорушників і в пунктах пропуску. Крім того, під час операції відбуватиметься повітряний моніторинг прикордонних районів і лінії кордону з застосуванням прикордонної (зокрема безпілотної) авіації тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА