16:00 24.04.2018

Amnesty International вимагає розслідувати погром табору ромів на Лисій горі в Києві

2 хв читати
Amnesty International вимагає розслідувати погром табору ромів на Лисій горі в Києві

Організація Amnesty International вимагає від правоохоронних органів розслідувати напад представників радикальної організації на табір ромів у Голосіївському районі Києва у квітні поточного року.

"Amnesty International вимагає офіційної реакції української влади на події на Лисій горі в Києві в ніч із 20 на 21 квітня, а також невідкладного та ефективного розслідування нападу", - йдеться в заяві організації, оприлюдненій на її сайті у вівторок.

Як стверджується в заяві, погром табору ромів, в якому були і діти, вчинили члени радикальної організації C14, а йому передували візити до табору представників цієї організації та Голосіївської районної адміністрації, які вимагали від ромів покинути це місце.

Як зазначено в заяві з посиланням на очевидців, проти ромів під час погрому радикали використовували газові балончики, різальні предмети, а частину наметів було спалено.

Amnesty International зазначає, що наступного дня поліція не змогла прокоментувати інцидент, оскільки начебто ніякі заяви не надходили.

Водночас, за словами активістів, з якими спілкувалася Amnesty International, один із ромів, присутніх під час погрому, викликав поліцію і дочекався приїзду патрульного автомобіля, проте представники правоохоронних органів лише порадили їм швидше від'їжджати з Києва.

"Ніхто зараз не може бути впевнений, що не стане наступною жертвою зграї радикалів, які відчули свою безкарність. Вони прикриваються патріотизмом і турботою про суспільство, але насправді тероризують мирних громадян. При цьому правоохоронні органи, у більшості випадків, лишаються бездіяльними", - заявляє директор Amnesty International Україна Оксана Покальчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА