16:10 24.04.2018

Поворозник: Рішення про підвищення тарифів на проїзд пройде громадське слухання

2 хв читати
Поворозник: Рішення про підвищення тарифів на проїзд пройде громадське слухання

Рішення про перегляд вартості проїзду в громадському транспорті Києва детально вивчатиметься й обов'язково буде винесено на громадське обговорення, повідомляє перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, коментуючи інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про підвищення цін на проїзд в українській столиці.

"Столична влада розглядає можливість підвищення вартості проїзду в громадському транспорті загального користування, проте про остаточні цифри можна буде говорити лише після ретельного вивчення цього питання, враховуючи економічну обґрунтованість. Крім того, відповідний проект розпорядження обов'язково буде винесено на громадське обговорення для вивчення думки киян", - сказав перший заступник голови КМДА.

При цьому він додав, що навіть у разі зміни вартості проїзду, пільговий проїзд для тих категорій жителів столиці, які на сьогодні мають на це право, буде збережено. М.Поворозник нагадав, що тариф на проїзд, зокрема, складається із собівартості перевезення, а це - зарплата працівників транспортних підприємств, витрати на паливно-мастильні матеріали, електроенергію, обслуговування та ремонт рухомого складу.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про плановане дворазове підвищення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті муніципальної власності з 4 до 8 грн за поїздку з 15 липня цього року: трамваях, тролейбусах, автобусах, фунікулері, міській електричці.

Востаннє вартість проїзду в київському наземному муніципальному транспорті було підвищено 15 липня 2017 року - з 3 до 4 грн за одну поїздку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА