16:28 24.04.2018

Прокурор ООН вимагає для Караджича довічного ув'язнення

1 хв читати

Прокурор ООН Катріна Густафсон вимагає збільшити вирок колишньому лідерові боснійських сербів Радовану Караджичу з 40 років до довічного терміну, повідомляє у вівторок агентство "Ассошіейтед прес".

За її словами, Р.Караджич "зловживав колосальною владою, щоб проливати кров незліченних жертв. Правосуддя вимагає, щоб він отримав найвищий з можливих вироків - довічний вирок".

У свою чергу, сам Р.Караджич, розповідаючи про вирок 2016 року, заявив, що "ніщо з того, що ставилося в рамках цієї справи, не є правдою".

Крім того, він сказав, що серби в період громадянської війни хотіли миру. "Як можна не бачити, що серби в Сараєво та Боснії і Герцеговині були за мир?", - сказав він.

Адвокати Р.Караджича в понеділок на початку засідання Міжнародного залишкового механізму для кримінальних трибуналів у Гаазі, на якому розглядалася апеляція Р.Караджича, закликали скасувати вирок та ініціювати новий процес.

У грудні 2016 року Р.Караджич надіслав апеляцію на ухвалений у березні 2016 вирок тодішнього Міжнародного трибуналу щодо колишньої Югославії, відповідно до якого він був засуджений на 40 років тюремного ув'язнення за обвинуваченням "у геноциді в Сребрениці та злочинах проти людяності у Боснії і Герцеговині в період 1992-1995 рр."

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА