17:50 24.04.2018

"Украерорух" зацікавлений у технологіях ідентифікації дронів

1 хв читати
"Украерорух" зацікавлений у технологіях ідентифікації дронів

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України ("Украерорух") зацікавлене в розвитку інноваційних технологій ідентифікації дронів для безпеки повітряного руху.

За даними прес-служби підприємства, про це повідомив у четвер його голова Дмитро Бабейчук під час презентації інноваційного обладнання, призначеного запобігати несанкціонованим польотам безпілотних літальних апаратів у заборонених зонах, зокрема поблизу аеропортів.

"Оскільки дрони стають невід'ємною частиною сьогодення, важливо розвивати технології, які дають можливість не лише ідентифікувати дрон, а й примусово керувати ним, якщо він порушує правила використання повітряного простору", - зазначив він.

За словами Д.Бабейчука, наприклад, перебування в забороненій для польотів зоні поблизу аеродрому - це потенційна загроза безпеці цивільної авіації. Такі системи моніторингу мають удосконалюватися і в майбутньому інтегруватися в систему управління повітряним рухом.

"Це підвищить рівень безпеки в небі, що є найвищим пріоритетом для всіх користувачів повітряного простору та учасників авіаційного ринку", - сказав голова "Украероруху".

Під час презентації було представлено систему AeroScope - мобільну станцію у вигляді компактної валізи, яка може ідентифікувати дрон виробництва DJI, його модель і серійний номер, виявляти місце його запуску та місцезнаходження пілота, а також висоту, швидкість і вектор руху апарата.

"Очевидно, що в контексті усвідомленого безпечного використання повітряного простору, розширення сфери застосування безпілотників запит на системи моніторингу польотів безпілотників зростатиме", - резюмує прес-служба підприємства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА