17:55 24.04.2018

Суд завершив допит свідків у справі про ДТП із численними жертвами в центрі Харкова

2 хв читати

Київський районний суд м. Харкова на засіданні у вівторок завершив допит свідків ДТП із численними жертвами, що сталася в центрі міста 18 жовтня 2017 року.

"Сьогодні завершили допит свідків. На наступному засіданні 11 травня планується вивчення експертиз", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат обвинувачуваного Геннадія Дронова Сергій Перепелиця.

За його словами, відповідно до затвердженого порядку, після вивчення експертиз планується допит експертів і залучених осіб. Після цього свідчення даватиме Г.Дронов.

"Після того, як усіх допитають, ми даватимемо показання", - сказав С.Перепелиця.

Як повідомлялося, інша обвинувачувана у справі про смертельну ДТП Олена Зайцева вже дала свідчення в суді. Вона визнала свою провину повністю.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня на перехресті вул. Сумської та провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної дівчини, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок цього Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і молодий чоловік). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, внаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus.

ДТП розслідується за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті передбачає десять років позбавлення волі.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg Г.Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозри не висунуто.

6 листопада було оголошено про підозру за ч. 3 ст. 286 водію Volkswagen Touareg Г.Дронову. За словами адвоката Г.Дронова Сергія Перепелиці, вручення підозри відбувалося в лікарні, де його підзахисний перебуває на стаціонарному лікуванні.

8 листопада Київський райсуд Харкова визначив Г.Дронову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Пізніше Київський райсуд Харкова неодноразово продовжував запобіжний захід обом підозрюваним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА