18:50 24.04.2018

Екс-керівнику державного "Хмельницькобленерго" повідомлено про підозру

2 хв читати

Генеральна прокуратура України спільно зі співробітниками Служби безпеки України виявила причетність колишнього керівника енергопостачальної державної компанії ПАТ "Хмельницькобленерго" до розтрати 23 млн грн під час будівництва трансформаторної підстанції "Прибузька".

Як повідомляє у вівторок прес-служба Генеральної прокуратури України, в 2013 році під час реалізації проекту будівництва трансформаторної підстанції класу напруги 110/10 кВ "Прибузька" посадові особи ПАТ "Хмельницькобленерго" забезпечили перемогу в тендері посередницькій комерційній структурі з Російської Федерації.

Слідство встановило, що юридичну особу з РФ було використано для завищення вартості обладнання, а фактичним виконавцем робіт протягом 2015-2016 років було ТОВ "Подільський енергоконсалтинг", яке організатори залучили до злочинної операції для привласнення коштів державного обленерго та виведення активів у тіньовий сектор економіки.

Під час позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності ВАТ "Хмельницькоблнерго", проведеної рамках досудового розслідування кримінального провадження, було отримано висновки будівельно-технічної та судово-економічної експертизи, результати яких підтвердили суму завданої шкоди державній компанії у розмірі 23 млн грн і задокументували причетність колишнього керівника держкомпанії до скоєння кримінального злочину.

"24.04.2018 цьому колишньому керівнику повідомлено про підозру в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем - ІФ) і вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке також направлено на розгляд до суду", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА