19:58 24.04.2018

Понад 30% жителів підконтрольної частини Донецької області вважають конфлікт на Донбасі війною з РФ, на окупованій більшість вважає його громадянською війною

2 хв читати
Понад 30% жителів підконтрольної частини Донецької області вважають конфлікт на Донбасі війною з РФ, на окупованій більшість вважає його громадянською війною

31% опитаних жителів підконтрольної Україні території Донецької області вважає конфлікт на Донбасі війною з Росією, в 2016 році таких було 24%.

Це показали результати соціологічного дослідження "Особливості свідомості та ідентичності жителів підконтрольної Україні та окупованих територій Донецької області", яке було проведено в грудні 2017 року українським офісом міжнародного дослідницького агентства IFAKInstitut на замовлення Міністерства інформаційної політики України за підтримки аналітичного центру "Фабрика думки "Донбас" та Національного фонду на підтримку демократії (NationalEndowmentforDemocracy).

При цьому на окупованій частині області лише 8% опитаних вважають конфлікт війною з РФ. Водночас 55% там називають його громадянською війною, що на 11% більше, ніж у 2016 році (на підконтрольній частині таких 22%, і їх кількість зменшилася на 9% порівняно з 2016 роком).

39% опитаних на підконтрольній території Донецької області сприймають ситуацію як "політичну кризу" (так само вважають 22% на окупованій території), 33% - як "боротьбу інших держав за сфери впливу на території України" (на окупованій території з цим згодні 27%), 29% вважають, що конфлікт на Донбасі це "боротьба українських олігархів за сфери впливу" (аналогічно вважають 33% на окупованій території).

Опитування проводилося з 10 по 26 грудня 2017 року методом особистого (face-to-face) інтерв'ю. Вибіркова сукупність на окупованій території Донецької області становила 600 респондентів, а на підконтрольній - 705. Гранична похибка вибірки на окупованій території становить +/-4,01%, на підконтрольній території +/-3,77%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА