19:32 24.04.2018

Генпрокуратура має намір перевірити законність зняття суддею арештів із пов'язаних з О.Януковичем рахунків

2 хв читати
Генпрокуратура має намір перевірити законність зняття суддею арештів із пов'язаних з О.Януковичем рахунків

У Генеральній прокуратурі України повідомляють, що вирішують питання про внесення до ЄРДР для перевірки законності рішення слідчого судді Печерського районного суду Києва, що скасував арешт, накладений на рахунки пов'язуваних із сином екс-президента України Віктора Януковича Олександром семи юридичних осіб.

"У зв'язку з поширенням у ЗМІ інформації про зняття арешту з грошових коштів, накладеного на рахунки юридичних осіб, відкритих в ПАТ "ВБР", які, за версією слідства, пов'язані з О.Януковичем, інформуємо, що дійсно 14.02.2018 слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва безпідставно скасовано арешт, накладений на рахунки семи юридичних осіб", - повідомляє у вівторок прес-служба Генпрокуратури України.

При цьому у відомстві наголошують, що про ухвалення зазначеного рішення слідчого судді стало відомо лише у квітні поточного року, після надходження вищезгаданої постанови до Головного слідчого управління Національної поліції України, а до Генеральної прокуратури зазначена постанова взагалі не надходила.

"Нині ГПУ за фактом скасування 14.02.2018 слідчим суддею Печерського районного суду Києва арешту з рахунків ТОВ "Тіпікон А", ТОВ "ВБР-Інвест", ТОВ "Лайтрум", ТОВ "Квардіс Н", ТОВ "Вектор Перспектива", ТОВ "Араніт К", ТОВ "Ді Соуз" вирішується питання щодо внесення відповідних відомостей до ЄРДР для перевірки законності цього рішення суду за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 375 КК України (поставлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови)", - йдеться в повідомленні.

Окрім цього, інформують у Генпрокуратурі, з метою перевірки стану розслідування у зазначеному кримінальному провадженні ГСУ Національної поліції України призначено службове розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА