20:11 24.04.2018

Гостра кишкова інфекція на Софіївській Борщагівці: 25 хворих, серед них 21 дитина

1 хв читати
Гостра кишкова інфекція на Софіївській Борщагівці: 25 хворих, серед них 21 дитина

 

У с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області 24 квітня на гостру кишкову інфекцію середньої тяжкості захворіли 25 осіб, зокрема 21 дитина (від 5 місяців до 9 років), повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області.

"За результатами вірусологічного дослідження (експрес тест Rota test) у 22 госпіталізованих підтверджено діагноз "гастроентероколіт ротавірусної етіології". Станом на 24 квітня з інфекційного відділення центральної районної лікарні Києво-Святошинського району виписано трьох дітей, на стаціонарному лікуванні залишається 22 людини, з них 19 - діти", - йдеться в оприлюдненому на сайті ГУ Держпродспоживслужби в Київській області повідомленні.

Джерело збудника інфекції та обставини, що призвели до виникнення спалаху, встановлюють. Проте, інформують у службі, ймовірною причиною захворювання жителів мікрорайону, які для приготування їжі використовують переважно водопровідну воду, стали неодноразові перебої та відсутність водопостачання на території житлових комплексів с. Софіївська Борщагівка у зв'язку з проривами на водопровідній мережі.

Хворі на ротавірусну інфекцію проживають у ЖК "Софіївський квартал" (8 осіб, із них 4 - діти), ЖК "Львівський маєток" (13 дітей), ЖК "Софіївська слобідка" (2 дітей), ЖК "Оксамитовий" (1 дитина) і ЖК "Софіївська сфера" (1 дитина).

Відомство, з вини якого могли виникнути епідускладнення встановлюється. Санітарно-епідеміологічне розслідування триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА