20:43 24.04.2018

Екс-нардепа Д.Крючкова затримали в Німеччині, НАБУ готує документи для екстрадиції

2 хв читати
Екс-нардепа Д.Крючкова затримали в Німеччині, НАБУ готує документи для екстрадиції

У Німеччині затримали колишнього народного депутата України Дмитра Крючкова, якого підозрюють у розкраданні коштів "Запоріжжяобленерго", повідомляє радіо "Свобода" з посиланням на Національне антикорупційне бюро України (НАБУ).

"14 квітня на території Німеччини затримано голову правління ПрАТ "ХК "Енергомережа", якого підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 364 КК України. Національне бюро готує пакет документів, необхідних для екстрадиції підозрюваного в Україну, який найближчим часом буде передано компетентним органам Німеччини", - йдеться у відповіді НАБУ на запит програми "Схеми" (спільний проект радіо "Свобода" і телеканалу "UA:Перший").

Д.Крючков є фігурантом справи про привласнення 346 млн грн "Запоріжжяобленерго", в якому понад 60% акцій належать державі. За версією слідства, Д.Крючков є організатором схеми, за якою в 2015-2016 рр. компаніям ВАТ "Запоріжжяобленерго" та ДП "Енергоринок" було завдано шкоди на загальну суму понад 346 млн грн. У липні 2016 р. його оголосили в розшук.

Як повідомлялося, НАБУ розслідує справу про незаконне відступлення права вимоги боргів за електроенергію від "Запоріжжяобленерго" до "Енергомережі".

5 травня 2017 року Солом’янський райсуд Києва ухвалив рішення заочно заарештувати Д.Крючкова.

Д.Крючков був народним депутатом України у Верховній Раді V скликання від Блоку Юлії Тимошенко, був членом комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Окрім Д.Крючкова, Солом’янський райсуд вирішив узяти під варту ще одного фігуранта тієї ж кримінальної справи, проте йому призначено альтернативний запобіжний захід у вигляді застави в сумі 8 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА