20:45 24.04.2018

Опозиція у Вірменії обіцяє не переслідувати колишнього лідера країни Саргсяна

1 хв читати
Опозиція у Вірменії обіцяє не переслідувати колишнього лідера країни Саргсяна

Лідер вірменської опозиції, депутат парламенту Нікол Пашинян виключив можливість політичного переслідування екс-президента країни Сержа Саргсяна, який пішов у відставку з поста прем'єра.

"Вендети не буде. Все відбуватиметься в рамках закону, в рамках презумпції невинуватості. Закон повинен бути рівним для всіх. Ніхто в нашій країні не повинен доводити свою невинуватість", - сказав Н.Пашинян, відповідаючи на питання "Інтерфаксу".

Він також висловив упевненість, що події 1 березня 2008 року, коли внаслідок післявиборних подій загинули десять осіб, повинні бути розслідувані, а винні покарані.

"Однозначно, буде розгляд щодо подій 1 березня, але я не можу сказати, хто виявиться винним, а хто - ні. Необхідна стовідсоткова дія закону. Інакше зміни не матимуть сенсу", - сказав Н.Пашинян.

З 13 квітня в Єревані та інших містах республіки відбулися багатотисячні цілодобові мітинги та акції протесту проти призначення екс-президента Вірменії Сержа Саргсяна на пост прем'єр-міністра. 23 квітня С. Саргсян заявив про відхід у відставку, зазначивши, що "Нікол Пашинян мав рацію", а сам Саргсян - ні. Пізніше президент Вірменії підписав указ про відставку уряду країни.

Виконуючим обов'язки прем'єр-міністра Вірменії був призначений Карен Карапетян. Опозиція домовилася з ним про звільнення всіх затриманих під час масових акцій протесту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА