12:35 25.04.2018

Сили МВС, Нацгвардії та поліції готові до виконання завдань у рамках ООС на Донбасі - Наєв

2 хв читати
Сили МВС, Нацгвардії та поліції готові до виконання завдань у рамках ООС на Донбасі - Наєв

Сили і засоби Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії та Національної поліції у складі АТО, які нині переходять під командування Об'єднаного оперативного штабу Збройних сил України, готові до виконання завдань, заявляє командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв.

"Підрозділи Нацгвардії, Нацполіції та інших сил МВС з честю виконували свою роботу під час АТО... Ті їхні сили і засоби, які передаються зараз у рамках операції Об'єднаних сил в підпорядкування військового командування, підготовлені до виконання завдань", - сказав він в інтерв'ю газеті "Факты", опублікованому в середу.

С.Наєв також зазначив, що "всі підрозділи силових структур та обласні адміністрації Луганської і Донецької областей готові до ефективної роботи з відновлення" постраждалих унаслідок конфлікту територій Донбасу.

"У військ достатньо можливостей, щоб створити безпечні умови для цього процесу. З керівниками обласних адміністрацій ми знайомі давно, добре знаємо, розуміємо і поважаємо одне одного. Упевнений, що працюватимемо в тісному взаємозв'язку, адже у нас спільне завдання — заслужити підтримку жителів Донбасу і сприяти їх поверненню до нормального мирного життя", — зазначив він.

Командувач Об'єднаних сил також відзначив "прагнення до спрощення пропускного режиму" на КПВВ через лінію розмежування.

"Цю умовну адміністративну лінію щодня перетинають десятки тисяч людей, які годинами стоять у чергах на морозі, на вітрі, в спеку або під дощем. Сподіваюся, що настане момент, коли пропускні пункти взагалі зникнуть із нашого ландшафту. Наголошую: кінцевою метою є повна реінтеграція Донбасу, яка не передбачає ніяких розділових ліній", - наголосив С.Наєв.

Як повідомлялося, 13 квітня 2018 року президент України Петро Порошенко анонсував зміну антитерористичної операції на сході України на операцію Об'єднаних сил 30 квітня поточного року.

23 квітня міністр оборони України Степан Полторак підтвердив, що 30 квітня завершиться антитерористична операція на Донбасі і розпочнеться новий формат під керівництвом Об'єднаних сил, і вже відбувається передислокація органів військового управління.

"30 квітня ми завершуємо проведення АТО і переходимо до проведення операції Об'єднаними силами на чолі з командувачем і Об'єднаним штабом", - сказав міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА