13:06 25.04.2018

Ситник сподівається, що рішення КДКП щодо Холодницького буде справедливим і не перешкоджатиме співпраці НАБУ і САП

2 хв читати
Ситник сподівається, що рішення КДКП щодо Холодницького буде справедливим і не перешкоджатиме співпраці НАБУ і САП

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник сподівається, що рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) і слідчих щодо керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького буде справедливим.

"Що стосується подальшої співпраці, воно триває і результати говорять самі за себе. Сподіваюся, що і рішення КДКП, і рішення прокурорів і слідчих, які розслідують цю справу, буде законним, і не впливатиме на подальшу співпрацю прокурорів і детективів", - сказав А.Ситник на брифінгу в середу в Києві.

За його словами, детективи НАБУ входили до спільної слідчої групи з Генеральною прокуратурою, було отримано рішення суду про проведення аудіоконтролю у Н.Холодницького і на підставі цього рішення суду детектив Бюро, який входить до групи, дав відповідне завдання на реалізацію цього рішення суду оперативно-технічному управлінню НАБУ.

"Воно було реалізовано, результати ви знаєте", - сказав А.Ситник, розповідаючи про підстави проведення "прослушки" у керівника САП.

Як повідомлялося, 30 березня 2018 року стало відомо, що до КДКП з підписами генпрокурора і директора НАБУ спрямовані дисциплінарні скарги про вчинення Н.Холодницьким дисциплінарних проступків. За інформацією Генпрокуратури, дисциплінарні скарги були направлені до КДКП у рамках кримінального провадження, яке розслідує НАБУ спільно з Генпрокуратурою за отриманими під час слідства фактами.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник розповів про справи, негативні процеси навколо яких слугували підставою для відкриття кримінального провадження, за яким Н.Холодницького викликають на допит як свідка до департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури. "Йдеться про справу про розкрадання коштів чиновниками мерії Одеси; справи за заявою в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун за фактом пропозиції їй неправомірної вигоди; справи, що стосується фірми "Золотий мандарин", яку пов'язують із народним депутатом Логвинським (Георгій Логвинський, фракція "Народний фронт" - ІФ); розслідувань, пов'язаних з е-деклараціями вищих посадових осіб; розслідувань, пов'язаних із бізнес-інтересами власника великого агрохолдингу", - розповів він.

Сам Н.Холодницький заявив, що, як і раніше, виконує свої обов'язки на посаді керівника САП, відставки і звільнення не боїться.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА