18:49 25.04.2018

Мера Сум визнали винним, але до відповідальності не притягнули

3 хв читати
Мера Сум визнали винним, але до відповідальності не притягнули

Зарічний районний суд міста Суми на засіданні в середу визнав мера Олександра Лисенка винним у вчиненні адміністративних правопорушень, пов'язаних із корупцією, але не наклав на нього стягнення у зв'язку із закінченням передбачених законодавством на це термінів.

Як повідомляється на сайті суду, О.Лисенка визнали винним у тому, що він 22 лютого 2017 року на засіданні Сумської міськради при наявному реальному конфлікті інтересів за його участю публічно не сповістив про це міськраду, а також прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів при виконанні повноважень міського голови. "В судовому засіданні встановлено, що зазначене рішення, за яке голосував сумський міський голова гр. Л., стосувалося його особистих умов оплати праці, а саме: підвищення граничного розміру його премії зі 150% до 300%", - зазначають у суді.

При цьому збільшення граничного розміру премії було пов'язане не зі збільшенням обсягу та якості роботи в 2017 році, а з метою збільшення рівня своєї заробітної плати за рахунок премії. У суді зазначають, що розмір окладів посадових осіб міськради довго не переглядався і був менший за встановлений на 2017 рік рівень мінімальної заробітної плати. "Однак приведення заробітної плати до рівня мінімальної в Україні за рахунок премії суперечить вимогам закону України "Про оплату праці" та суті зазначеної заохочувальної виплати, а також свідчить про наявність приватного майнового інтересу особи", - розповіли в суді.

Під час судового засідання О.Лисенко пояснював, що використовував суми премій не на власні потреби, а для допомоги людям, і своїм розпорядженням призначав собі премії залежно від того, чи була потреба в такій допомозі. Однак, як зазначили в суді, відповідно до закону "Про запобігання корупції", навіть займаючись благодійною діяльністю як фізична особа, він не мав права цього робити з використанням повноважень посадової особи.

Правопорушення кваліфіковано за ч. 1 та ч. 2 ст. 172-7 Кодексу про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів і обліку дій в умовах реального конфлікту інтересів). Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 10 днів від дня її ухвалення.

Однак, як повідомляє прес-секретар прокурора Сумської області Наталія Науменко, прокуратура позбавлена права оскаржити рішення про непритягнення О.Лисенка до відповідальності.

"За результатами розгляду протоколу, складеного Управлінням захисту економіки, рішенням суду міського голову визнано винним в інкримінованому правопорушенні, однак до відповідальності його не притягнуто, оскільки стягнення може бути накладене не пізніше ніж через три місяці від дня виявлення правопорушення, а цей термін минув 16 квітня 2018 року", - повідомив прокурор Сумської місцевої прокуратури Євген Кунда.

Н.Науменко розповіла, що О.Лисенко майже два місяці не приходив на судове засідання - спочатку перебував на лікарняному, а потім у санаторії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА