18:58 25.04.2018

Онищенко обіцяє оприлюднити наступного тижня матеріал стосовно директора НАБУ

2 хв читати
Онищенко обіцяє оприлюднити наступного тижня матеріал стосовно директора НАБУ

Розшукуваний народний депутат України Олександр Онищенко стверджує, що не спілкувався з детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) та його директором Артемом Ситником, а також обіцяє опублікувати наступного тижня матеріал, що стосується А.Ситника.

"Ситник повідомляє журналістам, що поговорив зі мною про плівки, "провів опитування", і нічого такого нового я йому там не розповів. Пане Ситник, ви кому телефонували?" - написав А.Онищенко на сторінці у Facebook у середу, реагуючи на інформацію директора НАБУ, оприлюднену цього дня.

Нардеп анонсував: "До речі, готую один матеріал щодо Ситника і як він веде кримінальні справи. Як фабрикує і вмовляє фальсифікувати. Опублікую наступного тижня".

Раніше в середу А.Ситник повідомив, що детективи НАБУ спілкуються у форматі листування з О.Онищенком, він поки що не дав згоди на передання так званих плівок: "Поки що згоди на передання в будь-який законний спосіб цих плівок ми від нього не отримали. На цих плівках і він фігурує як співучасник".

Директор НАБУ зазначив: "Ми все-таки очікуємо, що пан Онищенко більш конкретно розповість хоча б щодо одного якогось кейсу, що "я дав депутату такому-то стільки-то за такий-то закон". Щоб це можна було бодай перевірити. Тому що загальні фрази перевіряти дуже складно".

8 квітня О.Онищенко оприлюднив частину запису розмови, як він стверджує, за участю П.Порошенка. В розмові йшлося про екс-міністра екології та природних ресурсів Миколу Злочевського та його пропозицію щодо укладення контрактів із "Нафтогазом" та іншими держкомпаніями з тим, щоб "поділитися із Порошенком часткою".

В Адміністрації президента та фракції "Блок Петра Порошенка" назвали ці записи фейком.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що маніпуляції О.Онищенка не допоможуть йому уникнути покарання.

У Національному антикорупційному бюро заявили, що готові вивчити записи розмови О.Онищенка з нібито П.Порошенком за умови отримання оригіналів записів.

Згодом А.Онищенко на сторінці у Facebook заявив про готовність надати антикорупційним органам для експертизи оригінал запису розмови, як він стверджує, з П.Порошенком.

Правоохоронні органи України підозрюють О.Онищенка в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", внаслідок якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. В СБУ заявили також про початок досудового слідства стосовно О.Онищенка за ознаками державної зради.

Верховна Рада 5 липня 2016 року дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання й арешт. Однак напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко виїхав із території держави.

Його оголосили в національний розшук 8 серпня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА