20:29 25.04.2018

Суд обмежив до 1 червня терміни ознайомлення з матеріалами "бурштинової справи" для Розенблата й Полякова

2 хв читати
Суд обмежив до 1 червня терміни ознайомлення з матеріалами "бурштинової справи" для Розенблата й Полякова

Солом'янський районний суд Києва обмежив термін для ознайомлення з матеріалами "бурштинової справи" для народних депутатів Борислава Розенблата й Максима Полякова та їхніх адвокатів до 1 червня.

"Обмежили до 1 червня... Встигли, не встигли - вважається, що ми вже маємо ознайомитися", - повідомив адвокат М.Полякова Петро Бойко інтернет-виданню "Українська правда".

За його словами, суд ухвалив таке рішення через те, що захист нібито затягує процес ознайомлення з матеріалами.

"Наша сторона, захист Полякова, ознайомлення з матеріалами не затягувала", - зазначив П.Бойко, назвавши це рішення незаконним, але, за словами адвоката, оскаржити його неможливо.

Як повідомлялося, 19 червня 2017 року стало відомо про затримання охоронця народного депутата Б.Розенблата під час отримання хабара на суму $200 тис. за вирішення питання з ліцензуванням видобутку бурштину. Пізніше деякі ЗМІ з посиланням на джерело в НАБУ повідомили, що хабар, за який затримали охоронця, призначався двом парламентаріям, зокрема М.Полякову.

20 червня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що в рамках розслідування кримінального провадження про незаконний видобуток бурштину затримано шістьох осіб - трьох помічників народних депутатів, одного охоронця нардепа, двох представників громадської організації, яка займається боротьбою з корупцією.

У лютому 2018 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) завершили досудове розслідування у так званій бурштиновій справі. З 15 лютого стороні захисту (шістьом підозрюваним, зокрема двом народним депутатам України) відкрито доступ до матеріалів слідства.

У бюро зазначили, що слідство встановило як мінімум п'ять епізодів злочинної діяльності, внаслідок якої підозрювані отримали від представника іноземної компанії неправомірну вигоду на загальну суму понад $300 тис. Ці кошти підозрювані отримали для забезпечення підготовки законопроектів, незаконного впливу на посадових осіб Держгеокадастру, Держлісагентства, Держгеонадр України, органів місцевого самоврядування з метою безперешкодного ухвалення рішень на користь зазначеної іноземної компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА