08:06 26.04.2018

ПАРЄ просить РФ і Україну створити комісію для компенсації переселенцям утраченого майна, сприяти розмінуванню та роботі Червоного Хреста

2 хв читати
ПАРЄ просить РФ і Україну створити комісію для компенсації переселенцям утраченого майна, сприяти розмінуванню та роботі Червоного Хреста

ПАРЄ просить РФ і Україну створити комісію з компенсації втраченого майна внутрішньо переміщеним особам або його повернення.

За документ "Гуманітарні потреби і права внутрішньо переміщених осіб в Європі" з відповідними рекомендаціями проголосували 76 делегатів на сесії ПАРЄ в середу.

У ньому Асамблея, посилаючись на резолюцію 2018 року про гуманітарні наслідки війни в Україні, зокрема просить владу РФ і України дати можливість Міжнародному комітету Червоного Хреста з належним захистом потрапити до зон, порушених конфліктом, і належним чином проводити експертизу у справах зниклих безвісти.

Разом з тим Асамблея просить владу РФ і України створити комісію для компенсації або повернення внутрішньо переміщеним особам майна відповідно до практики Європейського суду з прав людини відповідно до статті 1 протоколу до Європейської конвенції про права людини.

Крім того, ПАРЄ закликає надавати підтримку в діяльності з розмінування в зоні конфлікту, а також утриматися від дій, які викличуть подальше внутрішнє переміщення осіб, погіршать гуманітарну ситуацію з ВПО.

Згідно з документом, для підтримки України та її ВПО держави-члени ЄС і Європейська комісія надали близько 751,5 мільйона євро гуманітарної допомоги.

У рекомендаціях відзначається, що в Україні 1,762 млн. внутрішньо переміщених осіб, і це найбільша кількість ВПО серед країн Європи.

Усього, згідно з інформацією в документі, в європейських країнах налічується 4,234 млн. внутрішньо переміщених осіб.

Окрім України, в рекомендаціях йдеться про ситуацію з ВПО в Азербайджані, Боснії та Герцеговині, на Кіпрі, в Грузії і Туреччині

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА