08:42 26.04.2018

Лідери КНДР і Південної Кореї посадять дерево на демаркаційній лінії

2 хв читати
Лідери КНДР і Південної Кореї посадять дерево на демаркаційній лінії

Лідери Північної і Південної Кореї візьмуть участь в церемонії посадки дерева на демаркаційній лінії між двома державами, заявив глава президентської адміністрації в Сеулі Лім Чжон Сік. Про це повідомляє агентство Yonhap.

У п'ятницю 27 квітня президент Південної Кореї Мун Чже Ін та північнокорейський лідер Кім Чен Ин після зустрічі, присвяченої питанням міжкорейського врегулювання, посадять символічну сосну на військово-демаркаційній лінії (встановлена ​​за результатами перемир'я в 1953 році) в районі населеного пункту Гоян. Землю для дерева зібрали з гори Халла на Півдні і гори Баекду на Півночі. Кім Чен Ин поллє саджанець водою Ханган, що протікає через Сеул, а Мун Чже Ін - водою з річки Тедонган, привезеної з Пхеньяна. Поруч з сосною розташують камінь з написом "Мир і процвітання".

Схожий символічний акт уже проводився в 2007 році, коли глава південнокорейського держав Но Му Хен і Кім Чен Ин, який недавно прийшов до влади в КНДР, посадили дерево в північнокорейському Пхеньяні. Ця подія ознаменувала завершення другого в історії міжкорейського саміту.

Після ескалації ситуації на Корейському півострові протягом 2017 року, викликаної ракетними і ядерними випробуваннями КНДР, які завершили створення стратегічних сил Пхеньяна, на початку 2018 року північнокорейський лідер Кім Чен Ин заявив про готовність до діалогу. Зокрема, було заявлено про підготовку двох самітів: міжкорейського і КНДР-США. Другий має відбутися в травні або на початку червня, його повісткою повинні стати переговори щодо можливого ядерного роззброєння КНДР в обмін на гарантії безпеки і зняття накладених ООН і окремими країнами санкцій. На знак прихильності переговорного процесу КНДР в кінці квітня заявила про припинення ядерних випробувань. Основною розбіжністю в можливих переговорах є формат ядерного роззброєння: Пхеньян наполягає на поетапній денуклеаризації, Вашингтон і його союзники - на одномоментній, яка повинна завершитися в період від року до шести місяців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА