09:08 26.04.2018

МОК підтримує бажання Грузії прийняти у 2030 році зимові Олімпійські ігри

2 хв читати
МОК підтримує бажання Грузії прийняти у 2030 році зимові Олімпійські ігри

Перший віце-президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Наваль Ель-Мутавакель заявила про готовність підтримати цілі Грузії, пов'язані з проведенням у країні зимових Олімпійських ігор у 2030 році.

"Грузія - країна героїв і на Олімпійських іграх завжди представлена спортсменами високого рангу. Думаю, що нині відповідний час, щоб ви висловили своє бажання, і ми схвалюємо вашу пропозицію", - сказала Н.Ель-Мутавакель на зустрічі в середу з прем'єр-міністром Грузії Георгієм Квірікашвілі.

При цьому вона зазначила, що Грузія, зокрема Тбілісі, у 2015 році гідно прийняли молодіжний олімпійський фестиваль Європи, та висловила готовність підтримати Грузію в питанні проведення зимової Олімпіади, повідомляє прес-служба грузинського прем'єра.

За інформацією прес-служби, зі свого боку Г.Квірікашвілі наголосив, що розвиток гірськолижних курортів і зимових видів спорту є одним із пріоритетів уряду, для чого докладаються значні зусилля.

За його словами, особлива увага приділяється рекомендаціям експертів МОК, які цього року вже відвідали Грузію та вивчили ситуацію та інфраструктуру в Гудаурі, Казбегі, Боржомі та Бакуріані.

Про те, що Грузія має намір домогтися проведення у себе зимових Олімпійських ігор 2030 року, глава уряду Грузії заявив у січні поточного року на засіданні кабінету міністрів після повернення зі Швейцарії, де він мав зустріч із президентом МОК Томасом Бахом.

"Дуже важливо, що нашу заявку та позитивну амбіцію позитивно зустрів президент МОК і пообіцяв нам усебічну допомогу", - сказав Г.Квірікашвілі, зазначивши, що з Т.Бахом обговорювалося те, як має готуватися Грузія весь цей період.

У березні в Грузії побувала спеціальна делегація експертів МОК, яка вивчила потенційні можливості країни та визначила напрями для майбутньої роботи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА