10:52 26.04.2018

Від початку року біометричний контроль на українському кордоні пройшли 193 тис. осіб, з них 140 тис. - громадяни РФ

2 хв читати
Від початку року біометричний контроль на українському кордоні пройшли 193 тис. осіб, з них 140 тис. - громадяни РФ

Понад 193 тисяч громадян 70 держав, для яких з 1 січня було введено обов'язковий біометричний контроль на кордоні, в'їхали в Україну за відповідний період, майже три чверті з них - росіяни, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України в четвер.

"Загалом від початку 2018 року оформлено понад 193 тисячі осіб, з них понад 140 тисяч - громадяни Росії", - йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі розповіли, що біометричний контроль співробітники Держприкордонслужби здійснюють у 157 пунктах пропуску та трьох контрольних пунктах в'їзду-виїзду на адмінкордоні з тимчасово окупованою Автономною Республікою Крим. Понад 400 автоматизованих робочих місць доукомплектовано сканерами відбитків пальців, у залізничних пунктах пропуску використовується більше ніж 420 портативних сканерів. Державній міграційній службі України надано можливість отримувати інформацію з системи фіксації біометричних даних і вносити її до національної системи верифікації.

У відомстві нагадали, що з початку року було введено біометричний контроль для громадян 70 країн, зокрема РФ, які належать до категорії ризику, а до решти іноземців обов'язкова фіксація біометричних даних застосовується за результатами аналізу та оцінки ризиків. "Упровадження біометричного контролю значно зменшить потрапляння до нашої країни іноземців з країн ризику та осіб без громадянства і дасть змогу відстежувати дотримання правил перебування їх на території України, а також підвищить безпеку в країні загалом", - сказали у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА