11:11 26.04.2018

Директор УЦОЯО назвав найпопулярніші предмети на ЗНО-2018

2 хв читати
Директор УЦОЯО назвав найпопулярніші предмети на ЗНО-2018

Понад 335 тис. випускників шкіл мають намір узяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2018 році, повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Вадим Карандій.

"Загалом для участі в основній сесії зовнішнього незалежного тестування зареєструвалося 335 843 осіб", - повідомив В.Карандій на прес-конференції в четвер у Києві.

За його словами, найбільш масовий предмет - українська мова та література, на другому місці - історія України, потім - математика.

В.Карандій зазначив, що найменше бажаючих для проходження тестування зареєструвалися на предмет "хімія" - 21978 осіб.

Для проходження тестування з української мови та літератури зареєструвалися 333 171особа, історії України - 168 927, математики - 112 023, англійської мови - 89312, біології - 82320, географії - 79 711 випускників.

Найбільш чисельними за кількістю учасників ЗНО є Київ, Дніпропетровська та Львівська області.

За даними В.Карандія, найменша кількість учасників, зареєстрованих на проходження ЗНО, у Луганській області.

Директор УЦОЯО також зазначив, що в структурі зареєстрованих учасників ЗНО 55,24% - випускники поточного року, 36,03% - учні профтехзакладів і 8,73% - випускники попередніх років.

Спеціальні умови для проходження ЗНО будуть забезпечені 495 особам, з них 10 осіб з порушеннями зору отримають адаптовані тести шрифтом Брайля.

Крім того, В.Карандій повідомив, що з 30 квітня на інформаційних сторінках всіх учасників будуть розміщені запрошення-перепустки для проходження тестування, які потрібно буде самостійно роздрукувати.

Додатковий період реєстрації для учасників антитерористичної операції, осіб, які проживають на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, де органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, буде проведено з 3 до 21 травня.

Додаткова сесія ЗНО запланована на липень.

Згідно з графіком проведення ЗНО, розміщеним на сайті УЦОЯО, у 2018 році ЗНО з математики відбудеться 22 травня, української мови та літератури - 24 травня, в цьому ж місяці заплановано ЗНО з іспанської, німецької, французької мов, а ЗНО з інших предметів триватиме з 1 до 13 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА