11:15 26.04.2018

Тисячі людей знову вийшли на вулиці Єревана

2 хв читати
Тисячі людей знову вийшли на вулиці Єревана

У Єревані в четвер поновилися акції громадянської непокори чинній владі, організовані лідером протестного руху, депутатом парламенту Ніколом Пашиняном.

Як передав кореспондент "Інтерфаксу", тисячі людей уже вийшли на вулиці.

Напередодні на мітингу Н.Пашинян закликав прихильників у четвер знову вийти на акцію, перекривати дороги, паралізувати автомобільний рух. "Ми вимагаємо капітуляції Республіканської партії", - сказав Н.Пашинян.

Республіканська партія - правляча партія у Вірменії, що має більшість голосів у парламенті.

З 13 квітня в Єревані та низці інших міст Вірменії відбувалися цілодобові мітинги та акції протесту проти призначення екс-президента Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра. На чолі протестів став опозиційний депутат Н.Пашинян. 23 квітня С.Саргсян пішов у відставку, виконувачем обов'язків прем'єр-міністра Вірменії було призначено представника правлячої Республіканської партії Карена Карапетяна. Відразу після цього Н.Пашинян висунув низку нових вимог до влади.

2 травня в парламенті Вірменії можуть відбутися вибори нового прем'єр-міністра. Наразі лише опозиційна фракція "Елк" висунула свого кандидата Н.Пашиняна.

Цей політик стверджує, що зустрівся з офіційними представниками Росії та отримав запевнення в тому, що Росія не втручатиметься у внутрішні справи Вірменії.

Тим часом виконувач обов'язків першого віце-прем'єра Вірменії Армен Геворкян уранці в четвер відбув до Москви.

Як повідомляє прес-служба уряду, А.Геворкян у Москві проведе робочі переговори.

Увечері А.Геворкян повернеться до Єревана, зазначили в прес-службі.

Крім того, міністр закордонних справ Вірменії Едвард Налбандян перебуває в Москві й має намір провести неофіційні переговори з представниками російської влади, повідомили "Інтерфаксу" в четвер інформовані джерела в дипломатичних колах.

"Глава МЗС Вірменії прибув до Москви напередодні ввечері. На сьогодні заплановано низку його зустрічей із російськими офіційними особами", - сказав співрозмовник агентства.

За його даними, в центрі переговорів будуть питання, пов'язані з внутрішньополітичною кризою в Вірменії та російсько-вірменськими відносинами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА