12:20 26.04.2018

Поставки США "Javelin" до України стануть запобіжним заходом на випадок масивної атаки - посол Німеччини в Україні

2 хв читати
Поставки США "Javelin" до України стануть запобіжним заходом на випадок масивної атаки - посол Німеччини в Україні

Посол Німеччини в Україні Ернст Райхель вважає, що надання США протитанкових ракетних комплексів "Javelin" Україна буде символічним жестом і запобіжним захом на випадок можливої більш масивною атаки з боку Росії.

"Потрібно взяти до уваги, що ця зброя з США - це озброєння, яке не має прямого відношення до бойових дій на Донбасі. Найбільш згадувана - це протитанкові ракетні комплекси Javelin, але на Донбасі немає танкових боїв. Відповідно, поставка цього озброєння є символічною і запобіжний захід на випадок можливої більш масивною атаки. Це не є внеском у безпосереднє вирішення конфлікту на Донбасі", - сказав Е.Райхель в спільному інтерв'ю з послом Франції в Україні Ізабель Дюмон агентству "Інтерфакс-Україна".

Дипломат також пояснив, що Німеччина дотримується принципу ненадання озброєння в зони нестабільності. "Ми б не хотіли, щоб наша зброя використовувалося в зонах конфліктів, де гинуть люди", - пояснив Е.Райхель.

У свою чергу, посол Франції висловила думку, що велика кількість зброї в зоні конфлікту підвищує ризик його використання. "Бажання української влади отримати зброю для оборони є абсолютно зрозумілим у такій складній ситуації. З іншого боку, в будь-якому конфлікті надання більшої кількості озброєння не допомагає в його вирішенні", - зазначила І.Дюмон.

За її словами, вирішення конфлікту на Донбасі може бути здійснено лише політичним шляхом.

Фото: Copyright by German Embassy

Повний текст інтерв'ю послів Німеччини та Франції в Україні Е.Райхеля і І.Дюмон буде опублікованона сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА