12:24 26.04.2018

Суд нагадав Януковичу про можливість залучити держадвоката

2 хв читати
Суд нагадав Януковичу про можливість залучити держадвоката

Оболонський районний суд Києва викликав екс-президента України Віктора Януковича на судові засідання, що розпочнуться 3 і 4 березня о 10:00, і зазначає, що може надати йому державного адвоката для захисту.

Згідно з порядком, опублікованим у четвер у газеті "Урядовий кур'єр", засідання відбудеться в кримінальному провадженні, в якому В.Януковича обвинувачують за ч.5 ст.27, ч.3 ст.110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків), ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.5 ст.27, ч.2 ст.437 (пособництво у веденні агресивної війни або агресивних воєнних дій) Кримінального кодексу України. Суддя - Владислав Дев'ятко.

"Додатково суд, відповідно до ч.3 ст.324 Кримінального процесуального кодексу України, пропонує обвинуваченому в разі, якщо подальша участь у судовому провадженні захисників адвокатського об'єднання "Авер Лекс" неможлива, обрати собі іншого захисника. Якщо в кримінальному провадженні, де участь захисника є обов'язковою, прибуття на судове засідання захисника, обраного обвинуваченим, протягом трьох днів неможливо, суд може відкласти судовий розгляд на необхідний для появи захисника строк або одночасно з відкладанням судового розгляду залучити захисника для здійснення захисту за призначенням", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, на засіданні минулого четверга, 19 квітня, Оболонський суд прийняв рішення перейти до стадії судових дебатів у справі про держзраду В.Януковича, проти чого протестували адвокати, які після суперечок з судом полишили залу засідань.

"Це рішення незаконне, що не допитані всі свідки. Це рішення прийнято під політичним тиском. У нас не допитані понад 10 свідків захисту... До моменту завершення допиту свідків за дорученням клієнта (В.Януковича - ІФ) захист не може брати участі в дебатах", - заявив адвокат Віталій Сердюк, голова об'єднання "Авер Лекс".

При цьому суддя В.Девятко вказав, що суд не змушує адвокатів В.Януковича виступати на дебатах поточного засіданні. "Щоб ви не спекулювали на цю тему, ваші дебати суд призначить після 1 травня. Усі умови для підготовки для судових дебатів вам будуть надані. Якщо ви хочете місяць - буде місяць вам надано. Але наразі ми розпочали стадію судових дебатів", - сказав суддя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА