17:02 26.04.2018

До суду спрямовано справу членів злочинного угруповання, яке продавало наркотики іноземним студентам харківських ВНЗ

2 хв читати
До суду спрямовано справу членів злочинного угруповання, яке продавало наркотики іноземним студентам харківських ВНЗ

До Московського суду м.Харкова спрямований обвинувальний акт стосовно організатора та членів міжетнічного злочинного угруповання, яке займалися збутом особливо небезпечних наркотичних засобів в харківських вузах.

Як повідомляє поліція Харківщини в четвер на сторінці в соцмережі "Фейсбук", поліція завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо 36-річного громадянина Палестини.

"Він створив і очолив стійку міжетнічну організовану групу з міжрегіональними зв'язками, яке займалося збутом наркотиків", - сказано в повідомленні.

Під час досудового розслідування поліцейські виявили 5 учасників ОЗУ та задокументували понад 14 фактів злочинної діяльності.

"Також слідчими задокументований факт легалізації організатором злочинного угруповання доходів, отриманих від збуту наркотичних речовин, шляхом придбання земельних ділянок і нерухомості на території міста Харкова", - поінформували в поліції.

Обвинувальний акт стосовно організатора та членів злочинної групи за ч.2 ст.307, ч.3 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, зберігання, перевезення чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч.1ст.306 (використання коштів, отриманих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів) Кримінального кодексу України направлено в Московський суд м. Харкова. Зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, в лютому 2018 року працівники Національної поліції в Харківській області спільно зі співробітниками харківського КОРД припинили діяльність групи, що займалася збутом елітних сортів канабісу іноземним студентам вищих навчальних закладів Харкова. Працівники поліції провели 8 обшуків на території Харківської та Полтавської областей, а також затримали всіх членів злочинної групи в складі 5осіб, що склалася на етнічній основі з міжрегіональними зв'язками.

За даними правоохоронців, групу організував 36-річний громадянин Палестини. Він відповідав за постачання наркотиків, їх збут, а також розподіляв обов'язки між іншими членами групи і контролював виручку від продажу наркотиків. 37-річна уродженка Сумської області розфасовують товар по дозам для подальшої реалізації і допомагала вести "бухгалтерію". Постачанням наркотиків і їх розподілом між збувальниками займався 55-річний громадянин Єгипту, який жив у Полтаві. А 22-річний одесит та 25-річний громадянин Іраку продавали наркотики студентам-іноземцям, які навчались в вузах Харкова.

Під час обшуків за адресами проживання фігурантів працівники поліції вилучили 105 фасованих пакетів з наркотичною речовиною та гроші (майже 41 тис. грн), банківські картки, документи на право власності житлом, мобільні телефони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА