22:22 26.04.2018

Відновлений на посаді глави ДСНС Бочковський має намір вийти на роботу в п'ятницю вранці

2 хв читати
Відновлений на посаді глави ДСНС Бочковський має намір вийти на роботу в п'ятницю вранці

Відновлений судом на посаді голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій України Сергій Бочковський уранці в п'ятницю, 27 квітня, має намір вийти на роботу, повідомив його адвокат Ігор Федоренко.

"Сьогодні суд визнав протиправним розпорядження Кабміну від 25 березня 2015 року про звільнення Сергія Бочковського з посади голови ДСНС і відповідний наказ ДСНС. Наш клієнт відновлений на посаді з 25 березня 2015 року. Завтра о 9:00 він має намір приступити до виконання своїх обов'язків", - цитує адвоката прес-служба адвокатського об'єднання "Авер Лекс" у четвер.

І.Федоренко зазначив, що історія з кримінальною справою відносно С.Бочковського триває майже три роки. Він підкреслив, що рішення, винесене 26 квітня Окружним адміністративним судом м.Києва підтверджує правоту С.Бочковського, а його невиконання тягне за собою кримінальну відповідальність.

Раніше цього дня Окружний адміністративний суд м.Києва визнав протиправним і скасував розпорядження Кабінету міністрів України щодо звільнення С.Бочковського з посади голови ДСНС. Суд також визначив стягнення з ДСНС України на користь С.Бочковського середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу з 25 березня 2015 року на день фактичного поновлення на посаді.

Як повідомлялося, 25 березня 2015 року на засіданні Кабінету міністрів правоохоронці затримали С.Бочковського і його першого заступника Василя Стоєцького за підозрою в зловживаннях і причетності до корупційних схем в ДСНС. Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм було оголошено підозру.

Печерський районний суд Києва 28 березня задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу С.Бочковському у вигляді утримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1,184 млн грн. С.Бочковський вийшов під заставу з Лук'янівського СІЗО 2 квітня.

Головне слідче управління МВС 8 жовтня 2015 року закінчило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою чиновників. Дії С.Бочковського були кваліфіковані за ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу. Дії В.Стоєцького кваліфіковані також за ч.4 ст.368 та ч.2 ст.364 КК. За інформацією МВС, дії екс-чиновників завдали збитків державі на суму понад 6,6 млн грн.

3 листопада 2015 року Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою С.Бочковського і В.Стоєцького в зловживанні своїм службовим становищем, здирництві у підлеглих керівників структурних підрозділів неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів та земельної ділянки, внесення неправдивих відомостей до офіційних документів. Обвинувальний акт по цьому епізоду був направлений до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА