07:27 27.04.2018

У Києві викрили угруповання, яке спеціалізувалося на виготовленні підроблених дипломів про вищу освіту

2 хв читати
У Києві викрили угруповання, яке спеціалізувалося на виготовленні підроблених дипломів про вищу освіту

Київська прокуратура спільно з Нацполіцією викрила угруповання, яке спеціалізувалося на виготовлення підроблених дипломів про вищу освіту, повідомляють в прес-службі прокуратури Києва.

Як повідомляють в прес-службі прокуратури міста Києва, 26 квітня співробітники поліції провели низку санкціонованих обшуків, за результатами яких припинено діяльність злочинного угруповання, яке спеціалізувалося на виготовленні та збуті підроблених дипломів про вищу освіту та інших документів"

За попередніми даними, приблизний розмір незаконного прибутку, отриманого злочинною групою за 2015-2017 роки, становить понад 2 млн гривень.

Під час досудового розслідування встановлено, що угруповання організували жителі Києва, а сама діяльність відбувалася на території Дніпровського району міста Києва.

Згідно з матеріалами слідства, отримання замовлень на виготовлення документів (дипломів бакалавра, магістра, доктора наук, атестати; свідоцтва, державні акти на право приватної власності на землю, свідоцтва про шлюб та інші офіційні документи) відбувалося через окремі веб-ресурси, адміністрування яких здійснювалося учасниками злочинної групи.

"За результатами проведених обшуків за місцем проживання осіб, що входять до злочинного угруповання, а також місць, з яких здійснювалося адміністрування інтернет-ресурсів, виявлено та вилучено обладнання для виготовлення підроблених офіційних документів, велика кількість бланків (заготовок), а також уже підроблені та готові для збуту офіційні документи", - йдеться в повідомленні.

Також поліцейські виявили близько 100 підроблених печаток державних органів України, колишнього Радянського Союзу, Російської Федерації, а також приватних і державних суб'єктів підприємницької діяльності.

Наразі Департаментом кіберполіції України вживаються заходи, спрямовані на встановлення осіб, які користувалися послугами інтернет-ресурсів, а також подальше використання ними підроблених офіційних документів.

Крім цього призначено низку експертиз для встановлення походження бланків, голографічних захисних елементів, які використовувалися для підробки офіційних документів.

Досудове розслідування за фактом вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.190 (шахрайство), ч.3 ст.358 КК України (підробка документів), триває. Також додатково перевіряється наявність у діях зазначених осіб ознак злочинів, передбачених ст.199 (виготовлення, зберігання і збут державних цінних паперів, голографічних захисних елементів) і ст.209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА